Veranderingen aan de top bij Bull

25 juni 2010

De Groupe Bull heeft een nieuwe ‘président-directeur général’ in de persoon van Phillippe Vannier. Hij is afkomstig van het door Bull overgenomen bedrijf Amesys, een bedrijf dat is gespecialiseerd in hightechhardware. Ook daar bekleedde Vannier de positie van CEO.

Op regionaal gebied is er ook een mutatie op directiegebied: directeur van Bull Nederland Dick Fens is sinds enkele weken ook de directeur van Bull UK. “Een duobaan die logistiek goed te regelen is. Tussen Engeland en Nederland is er een prima vliegverbinding en ik ben soms eerder op de zaak dan collega’s die in Engeland zelf wonen”, grapt Fens.

De extra functie van Fens heeft als doel de Britse organisatie van Bull te stroomlijnen. Tien jaar geleden had Bull UK nog 2500 mensen in dienst, tot de beslissing werd genomen om het servicegedeelte te verkopen. Het resultaat was dat de onderneming kromp tot een bedrijfje van ongeveer honderd man. Inmiddels zijn er weer activiteiten opgestart en bedraagt het aantal personeelsleden 250 man. Fens, die in 2006 aantrad als nieuwe directeur van Bull Nederland, ziet parallellen tussen toen en nu. “In Engeland is er behoefte aan meer communicatie intern en moet er ook meer focus op de markt komen. Een situatie die vergelijkbaar is met Nederland een paar jaar gelden. Hier is toen een nieuwe organisatie op de rit gezet. Hetzelfde zal in Engeland gaan gebeuren”, aldus Fens.

Op het gebied van high-performance computing heeft Bull inmiddels een succes geboekt; de universiteit van Cardiff heeft een snel systeem uit de Bullx-lijn gekocht. Een ander aanbod is de nieuwe Bullion-familie. Deze hardware bevat de zogeheten Bull Coherence Switch, een snelle crossbar die zorgt voor de verbindingen tussen de processormodules van de Bullion. Deze opzet maakt het ook mogelijk om de hardware snel te verdelen in een groot aantal virtuele servers.

De technologie gaat een stevigere rol spelen binnen Bull. Fens: “De nieuwe algemeen directeur Vannier heeft een technische achtergrond. Hij kent het belang van goede technologie en de vertaling daarvan naar de markt. Vooral dat laatste is van belang want je kunt natuurlijk ultrasnelle computers ontwikkelen maar er moeten natuurlijk wel inkomsten tegenover staan.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!