Slot op de code

Veni-subsidie NWO voor computerwetenschapper VU

© Pixabay CC0 Public Domain,  typographyimages
2 november 2010
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 161 jonge, recent gepromoveerde onderzoekers een Veni-subsidie toegekend. Onder hen is één theoretische computerwetenschapper, de Duitser Jorg Endrullis, werkzaam voor de Vrije Universiteit.

Endrullis krijgt 250.000 euro voor zijn onderzoek naar betere beveiliging en betere kwaliteit van software. Endrullis wil met zijn project methoden ontwikkelen voor het automatisch bewijzen van correctheid van programma’s om hun veiligheid te garanderen en hun kwaliteit te verhogen.

De Veni-subsidie uit de Vernieuwingsimpuls van NWO is één van de meest prestigieuze subsidies voor jonge onderzoekers. Het verkrijgen van een Veni-subsidie geldt als een belangrijke stap in een wetenschappelijke carrière.

Hoewel 161 het hoogste aantal Veni-onderzoekers is dat NWO ooit in één ronde heeft gefinancierd, is het percentage aanvragen dat subsidie kreeg toegewezen slechts 16. Dit is het laagste honoreringspercentage tot nu toe in de Vernieuwingsimpuls van NWO. Voornaamste oorzaak is het gestegen aantal aanvragen. NWO moet, ondanks het gestegen budget voor de Vernieuwingsimpuls, kwalitatief goede aanvragen toch te vaak afwijzen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.