Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheid Suwinet gemeenten schiet te kort, vindt VNG

Er worden bij gemeenten tools voor meer veiligheid aangeboden en een team van accountmanagers gaat na de zomer alle gemeenten langs om ze hierover te informeren en adviseren.
beveiliging

De VNG deelt dat mee in de ledenbrief. Met de tools die VNG met KING aanbiedt kunnen gemeenten de privacy van burgers beter beschermen, interne controleprocessen eenvoudiger inrichten en proactief voldoen aan toekomstige leveringsvoorwaarden van gegevensbronnen. Het gaat om beheertechnische tools, tools gericht op bewustwording en training van medewerkers en tools gericht op naleving van normen en verantwoording over het gebruik van Suwinet.

Suwinet-team gaat langs alle gemeenten

Een implementatieteam met accountmanagers starten direct na het zomerreces met het benaderen van alle gemeenten. Gemeenten worden geïnformeerd en geadviseerd over de invoering van de diverse tools van het programma Borging Veilige Gegevenswisseling Suwinet (BVGS). De VNG roept in de brief raadsleden en bestuurders op om een bijdrage te leveren aan een voorspoedige implementatie van de tools. 'Dit kunt u doen door het belang van het programma te benadrukken en herhaald te informeren naar de status van de voortgang. U draagt daarmee bij aan de verbetering van de privacybescherming van de burgers in uw gemeente en steunt de uitvoering om dit zo gemakkelijk mogelijk te realiseren.'

Escalatieprotocol

Suwinet is bij 36 gemeenten nog onveilig. Wel hebben veel gemeenten het afgelopen jaar stappen gemaakt. Gemeenten die niet voldoen moeten haast maken deze zomer, want er dreigen sancties te volgen. Als gemeenten na september 2016 niet voldoen aan de normen, komen ze in een 'escalatieprotocol' terecht.

De ledenbrief van VNG is hier te lezen.

Bron: Binnenlands Bestuur / Sjoerd Hardholt

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in