Veiligheid en Justitie bestelt een veiliger infrastructuur

22 november 2012
De aanbesteding voor het ontwikkelen en beheren van de nieuwe beveiligingsinfrastructuur voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie is gewonnen door de bedrijven ASP4all en SecureLink.

SecureLink zal zich als systemintegrator richten op de ontwikkeling van de infrastructuur en ASP4all neemt hosting en beheer op zich. Het contract met ASP4All heeft een looptijd van vier jaar met de mogelijkheid van verlenging voor nog eens vijf jaar.

Alle verkeer gaat door 'wasstraat'

De nieuwe beveiligingsinfrastructuur moet het Ministerie in staat stellen het beveiligingsbeleid beter in te richten dan nu het geval is. Zo worden straks alle in- en externe verkeersstromen gefilterd in een geavanceerde ‘wasstraat’. Daarbij wordt, anders dan in de traditionele ‘firewall’-aanpak, al het netwerkverkeer geïnspecteerd tot op het niveau van de applicaties. De noodzaak tot verbetering van de beveiliging hangt onder meer samen met de toenemende belang van digitale communicatie voor het Ministerie. De ketenprocessen met partners en andere overheden zijn de afgelopen jaren uitgebreid en mobiel werken neemt bij de overheid een sterke vlucht.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.