Loopbaan

Carriere
Inge Bryan

‘Veiligheid is echt alles voor mij’

De carrière van Inge Bryan, de nieuwe managing director van Fox-IT.

Inge Bryan © Anthony Donner, anthonydonner.com
31 december 2020

Inge Bryan is vanaf 1 januari 2021 de nieuwe managing director voor de activiteiten van de NCC Group op het Europese vasteland, waaronder Fox-IT. Eerder legde ze de basis voor het gebruik van internet binnen de inlichtingendienst en de politie, en werkte ze als partner bij Deloitte Risk Advisory. “Mijn mantra is: there’s more to life than security. Let me know when you find it.”

Bryan wilde als kind helemaal niet de IT in. Sterker nog: ze wilde vooral de wijde wereld in. “Dus ben ik reisleidster geworden”, vertelt ze nu. “Ik dacht: als ik dan echt weet wat ik wil, dan kies ik een studie.” Na vijf jaar reizen werd de knoop doorgehakt en ging Bryan naar de Universiteit Leiden om geschiedenis te studeren, waar ze ook een doctoraat in behaalde. Een echt grote stap was dat niet: ook als reisleidster vertelde ze al uitvoerig over burgeroorlogen uit het verleden en slavernij. “Dat vond ik zo interessant dat ik dacht: geschiedenis is gewoon mijn vak.”

Toch ging je al voor je je diploma behaalde wat anders doen, namelijk bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst [BVD, de voorloper van de AIVD, red.] aan de slag.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!