Loopbaan

Carriere
vrouwen

Veel seksuele intimidatie in Silicon Valley

13 januari 2016
Zestig procent van de vrouwen in Silicon Valley heeft te maken gehad met seksuele intimidatie. Mannen lijken zich hier niet van bewust te zijn.

Dat blijkt uit een enquête onder 220 vrouwen die 10 jaar of langer in Silicon Valley werken, zo meldt The Guardian.
Twee derde van de vrouwen die te maken kreeg met seksuele intimidatie werd op die manier benaderd door hun leidinggevende. Wie daar wat van zei, kreeg een weinig bevredigende reactie. Bijna veertig procent durfde er ook niets van te zeggen, uit vrees voor repercussies voor hun carrière.

Mannen lijken zich hier niet van bewust, zo bleek de onderzoekers. Dat heeft misschien ook te maken met het feit dat de vrouwen er weinig officieel over klagen.


Van de ondervraagde vrouwen is driekwart ouder dan 40 en heeft een kwart een functie op topmanagementniveau. Onder hen werknemers van technische bedrijven die juist een verlicht imago hebben op dit vlak: Apple en Google.

Bijna de helft van de vrouwen kreeg bovendien klusjes toebedeeld die mannen nooit kregen, zoals eten bestellen en notuleren. Daarnaast kreeg 84 procent te horen dat ze te agressief waren en 90 procent maakte seksistisch gedrag mee bij bedrijfsuitjes en congressen.
 

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.