Loopbaan

Carriere
Onderwijs

Veel ICT’ers tevreden over ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling

Weinig inzicht in eigen opleidingsbudget.

16 juni 2021

Zeker één op de vijf ICT’ers vindt nog altijd dat ze te weinig tijd krijgen voor persoonlijke ontwikkeling en 22% is niet tevreden met het budget. Toch is het merendeel wel (zeer) tevreden met de ondersteuning voor zijn ontwikkeling. Dat blijkt uit de 22e editie van het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot onder ruim 700 IT’ers.

Maar liefst 55% van de ICT’ers geeft aan (zeer) tevreden te zijn met het budget voor de persoonlijke ontwikkeling. Zeker de helft is ook (zeer) te spreken over de hoeveelheid tijd die hiervoor gegeven wordt.  

Toch heeft de pandemie er wel voor gezorgd dat er tijdelijk wat terughoudendheid was, ziet René Lap, managing director Benelux bij opleider Global Knowledge. “Ik denk dat dat niet zozeer te maken had met het budget, maar dat andere werkzaamheden meer prioriteit kregen. Al die bedrijven moesten natuurlijk faciliteren dat werknemers thuis konden werken en dat legt de nodige druk op menig IT-afdeling. Dus we zagen dat er heel gericht werd gekeken naar wie er op training gestuurd kon worden en waar behoeftes wat meer naar achteren geschoven konden worden.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!