Loopbaan

Carriere
Universiteit van Amsterdam

Van slechtste naar beste: UvA verbetert Informatica-studie flink

Informatica-studie UvA voor het eerst in jaren goed beoordeeld in Keuzegids.

© Universiteit van Amsterdam
10 december 2019

De opleiding Informatica aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) kreeg vorig jaar de laagste score van alle universitaire Informatica-opleidingen in Nederland. Het kwam als hekkensluiter in de Keuzegids Universiteiten 2019. Maar de school heeft hard aan verbetering gewerkt. Dit jaar staat de studie zelfs op een gedeelde tweede plek van beste Informatica-opleidingen. Wat is er veranderd?

De Informatica-opleiding van de UvA kreeg de afgelopen jaren flink wat kritiek van studenten en experts in de Keuzegids. Zowel vorig jaar als in 2017 en 2016 kreeg de opleiding een score van 52 op een schaal van 100. De studie in de hoofdstad stond steevast in de lijst met slechtste universitaire Informatica-opleidingen. 

Maar achter de schermen is hard aan verbetering gewerkt, blijkt uit een gesprek met Inghe Bethke, die sinds september opleidingsdirecteur is van Informatica bij de UvA. Dit jaar wierp dat zijn vruchten af: de opleiding staat nu met een score van 64 op een gedeelde tweede plaats in de lijst met beste Informatica-studies. “We zijn aangenaam verrast”, vertelt Bethke aan AG Connect.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!