Overslaan en naar de inhoud gaan

Valse start voor app De Nieuwe Pers

Door de grote belangstelling is de applicatie niet te gebruiken. Er wordt gewerkt aan een oplossing van het probleem, zo meldde de redactie maandagochtend. De app zelf kan wel gewoon worden gedownload in de App Store van Apple. Vooralsnog is er alleen een app voor iOS (iPhone, iPad). "Wellicht" komen er later ook apps voor Android en Windows Phone 8.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De redactie reageerde op haar blog met een kwinkslag: "Er lezen in dit land zorgwekkend veel mensen ‘s nachts ANP-berichten. Paar uurtjes geleden ging de app van DNP live, en nu zijn de servers overbelast." Om 3 uur vannacht was een ANP-bericht gepubliceerd waarin de start van De Nieuwe Pers werd aangekondigd.

DNP is anders dan zijn voorganger allesbehalve een krant in de ouderwetse zin van het woord. Het is een app waarbij lezers zich persoonlijk abonneren op de stukken van journalisten.

Abonnement op journalist

Het project begint met 11 redacteuren die allen over hun eigen onderwerpen schrijven. Lezers sluiten voor 1,79 euro per maand of 16,99 euro per jaar een abonnement af op een journalist. In de loop van het jaar hopen initiatiefnemers Jan-Jaap Heij en Ben Rogmans meer redacteuren aan zich te binden. DNP, vooralsnog alleen voor iPhone- en iPad-gebruikers beschikbaar, belooft op een innovatieve manier digitale kwaliteitsjournalistiek te brengen.

In maart 2012 ging De Pers na 5 jaar ter ziele. De gratis krant was niet meer rendabel. Een doorstart op papier bleek al snel onhaalbaar, door een gebrek aan adverteerders. Na meerdere gestrande financieringspogingen kwam DNP uiteindelijk tot stand dankzij crowdfunding. Particuliere sympathisanten brachten ruim 24.000 euro bijeen voor de ontwikkeling van de techniek achter de app.

Update 10:00 uur: Inmiddels is de app van De Nieuwe Pers wel in staat artikelen binnen te halen.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in