Vakbondsleden stemmen in met KPN-cao 2010

9 juli 2010

Medewerkers gaan meer bijdragen aan hun pensioen; per 1 juli aanstaande gaat de pensioenpremie per saldo 1 procent omhoog. Verder krijgen medewerkers hogere kortingen op het gebruik van een groot aantal KPN-diensten.

De cao geldt voor geheel KPN, met uitzondering van Getronics. KPN wilde aanvankelijk voor het gehele bedrijf een nieuwe cao en een nieuwe pensioenregeling afspreken, maar dat is niet gelukt. KPN-onderdeel Getronics sprak onlangs een nieuwe cao met zijn bonden af.

Overigens werd vorige week bekend dat er bij Getronics in Apeldoorn 120 banen verdwijnen in de datacentrumdivisie. Om kosten te besparen, wordt de dataverwerking grotendeels naar India verplaatst. “Verplaatsing van dit soort werk naar India is vanwege de concurrentie nodig geworden”, aldus een woordvoerder. Volgens hem is gedwongen ontslag voor een deel van het personeel ‘onvermijdelijk’. De werknemers zijn middels een brief geïnformeerd. Vakbonden stellen dat hierdoor onnodig onrust is ontstaan onder al het personeel. De ontvangers van de brief werd gemeld dat hun baan ‘in de gevarenzone’ zit, terwijl dat op ‘maar’ 120 mensen sloeg.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!