Loopbaan

Carriere
online

Vacaturesites verliezen aan populariteit

Alleen Indeed maakt flinke opmars; LinkedIn zakt terug, FB zet aanval in.

© CC0 - Pixabay geralt
28 maart 2017

De IT-arbeidsmarkt trekt al enige tijd aan, waardoor vacatures steeds moeilijker in te vullen zijn. Als je je wilt oriënteren op een andere baan zijn er verschillende online mogelijkheden. Welke middelen zijn favoriet?

Uit de Salary Survey 2017 – het jaarlijkse beloningsonderzoek van AG Connect en Berenschot dat binnenkort verschijnt – blijkt dat ruim 8 op de 10 ondervraagde IT-professionals merkt dat de arbeidsmarkt voor IT’ers weer aantrekt. Zij merken dit vooral doordat zij vaker worden gebeld door recruiters en meer vacatures onder ogen krijgen, maar ook doordat er collega’s vertrekken.

Voor wie zich wil oriënteren op een nieuwe baan is er een overvloed aan websites, bureaus en apps die vacatures van werkgevers tonen. Uit vandaag gepubliceerd onderzoek van Intelligence Group blijkt dat Nederlandse professionals zich online op verschillende manieren oriënteren op een baan en dat de traditionele vacaturesites steeds minder populair worden. ‘Nieuwkomer’ Indeed doet het wel goed. Ruim 16 procent van de ondervraagden noemt deze vacaturesite als favoriet kanaal, gevolgd door LinkedIn (12,7%) en NationaleVacaturebank (9,3%).

Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group dat jaarlijks onder circa 15.000 personen wordt gehouden, en representatief is voor de Nederlandse beroepsbevolking.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!