Loopbaan

Carriere
Jena de Wit van het UWV

UWV over 2020: ‘Werkgevers moeten hun eisen bijstellen’

Hoe ziet de IT-arbeidsmarkt er in 2020 uit?

Jena de Wit © UWV
15 januari 2020

Hoe ziet de IT-arbeidsmarkt er in 2020 uit?

De arbeidsmarkt voor ICT’ers werd in 2019 getekend door krapte. Naar verwachting wordt dat in 2020 niet beter, maar juist nog erger. “Ik denk dat werkgevers hun eisen moeten bijstellen”, stelt arbeidsmarktadviseur Jena de Wit van het UWV.

“De krapte op de markt was in 2018 al flink aanwezig, maar zette in 2019 verder door. We zagen dat er steeds meer vacatures voor ICT’ers kwamen, maar dat ze niet werden ingevuld. De verhouding tussen het aantal vacatures en het aantal beschikbare ICT’ers werd steeds schever”, aldus De Wit. 

Mismatch groeit

Niet alleen zijn er te weinig werkzoekenden, maar de werkzoekenden die er wel zijn moeten ook nog eens de juiste vaardigheden hebben. “Je moet up-to-date zijn met je kennis en bijvoorbeeld bepaalde programmeertalen kennen.”

Lang niet iedereen heeft dat, bleek in 2019 ook uit de maandelijkse updates over de arbeidsmarkt van het UWV. De mismatch op de IT-arbeidsmarkt wordt namelijk steeds groter, constateerde AG Connect in augustus al op basis van die cijfers. Ongeveer zeven op de tien ICT-vacatures bleek moeilijk vervulbaar.

Daar is in de tussentijd weinig verandering in gekomen. “Werkgevers zoeken vooral naar programmeurs die specifieke talen kennen, zoals Java, C# en .NET”, vertelt De Wit. “Daarnaast worden er veel cybersecurityspecialisten gezocht, wat waarschijnlijk het gevolg is van de groeiende hoeveelheid data die wij als samenleving online en in de cloud plaatsen. Die data heeft bescherming nodig.”

Bijscholing waardevoller dan hoog salaris

De mismatch is ook zichtbaar bij de WW-uitkeringen. Experts van het UWV hebben het afgelopen jaar meermaals tegenover AG Connect verklaard dat werkloze ICT’ers lang niet altijd de specialistische kennis hebben waar naar gevraagd wordt. En dat is terug te zien in de cijfers: tussen januari en november 2019 werden 3.345 WW-uitkeringen voor ICT’ers beëindigd, omdat zij een baan vonden. In totaal telde november 5.276 WW-uitkeringen voor ICT’ers.

Zeker ouderen blijken lang niet altijd een nieuwe baan te kunnen vinden. In de eerste elf maanden van het jaar werden slechts 876 WW-uitkeringen voor  ICT’ers ouder dan vijftig jaar beëindigd, omdat zij een nieuwe baan vonden. In totaal waren er 2.656 WW-uitkeringen voor ICT’ers van vijftig jaar of ouder in november. Daarentegen zijn er volgens De Wit ook minder ouderen die werk zoeken in de ICT dan jongeren. In de groep ICT’ers tussen de 27 en vijftig jaar met een WW-uitkering vonden dan ook meer mensen werk. In totaal werden er 2.161 WW-uitkeringen beëdigd voor ICT’ers in deze leeftijdscategorie omdat zij werk vonden.

Volgens De Wit is het dan ook belangrijk dat ICT’ers zich bij laten scholen. Daarom zijn werkgevers die hierin investeren volgens haar ook waardevoller voor ICT’ers dan bedrijven die alleen een hoog salaris bieden. “Anders heb je straks jarenlang een hoog salaris gehad, maar niets bijgeleerd. Word je dan ontslagen of vertrek je, dan kom je nauwelijks meer aan een nieuwe baan en ben je dat hoge salaris ook nog kwijt.”

Eisen bijstellen

In 2020 komt er naar verwachting geen verlichting op de IT-arbeidsmarkt, stelt De Wit. “Die krapte blijft. Ontwikkelingen blijven heel snel gaan, waardoor de vraag naar ICT’ers groeit. Er zijn steeds meer bedrijven die inzetten op de cloud, cybersecurity en digitalisering, en daar zijn specialisten bij nodig.”

Maar er komen niet genoeg ICT’ers bij om die vraag op te vangen, wat uiteindelijk diverse gevolgen kan hebben. “Bedrijven kunnen belemmerd worden door een personeelstekort. Bovendien kunnen andere bedrijven dan ook niet om hulp vragen bij bijvoorbeeld een hack, omdat de partijen die hierbij ondersteunen door personeelstekort al helemaal vol zitten qua werk.”

Het UWV werkt vanwege die groeiende krapte in diverse projecten samen met bedrijven en gemeenten voor de om- en bijscholing van ICT’ers. “Werkgevers staan daar door de krapte op de markt ook vaker voor open.” En dat moet ook, denkt De Wit. Volgens haar moeten werkgevers hun eisen bijstellen. “Het is belangrijk dat werkgevers openstaan voor mensen die niet voor de volle 100 procent aan hun plaatje voldoen.”

Zo ziet De Wit dat veel bedrijven naar werknemers van hbo-niveau of hoger zoeken. “Dat terwijl mbo-niveau voor veel functies voldoende kan zijn.” Bovendien kunnen mensen via om- en bijscholing ‘relatief snel’ nieuwe dingen bijleren. “Iemand die al in bepaalde talen kan programmeren, kan bijvoorbeeld vaak ook een nieuwe taal aanleren. Sommige talen liggen dicht bij elkaar.”

Investeren in wie je hebt

De Wit raadt daarnaast aan om te blijven investeren in de mensen die al bij een bedrijf werken. “Digitalisering is geen hype die gaat stoppen. Dit blijft doorzetten.”

Daarom geeft De Wit het advies om een meerjarig strategisch personeelsplan op te zetten. “Bekijk wat je wil gaan doen, waar je vraag naar hebt en hoe je die vraag in kunt vullen. Heb je iemand op een project zitten dat bijna afgelopen is, kijk dan ook naar waar diegene nog meer ingezet kan worden en zet hem niet aan de kant.”

Daarnaast vindt De Wit dat er meer geïnvesteerd kan worden in het ICT-onderwijs, waar de toekomstige IT’er vandaan moet worden gehaald. “Er is nu een tekort aan ICT-docenten. Maar bedrijven kunnen bijvoorbeeld iemand in deeltijd uitlenen aan een mbo, hbo of universiteit. Of ze kunnen een samenwerking aangaan. Dat is goed voor je naamsbekendheid én je investeert in de toekomstige instroom van ICT’ers.”

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.