Beheer

Security
opslagmedia

Usb-sticks gestolen bij officier van justitie

© CC BY 2.0,  avaragado
14 augustus 2015
Bij een inbraak in de woning van een officier van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Rotterdam zijn usb-sticks en een werktelefoon gestolen. Het OM liet vrijdag weten dat op de usb-sticks delen van dossiers staan. De officier had die meegenomen om thuis zaken te kunnen voorbereiden.

De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag. De betreffende officier merkte donderdagochtend dat er was ingebroken. Het OM maakte de diefstal pas een dag later bekend omdat er eerst nog is getracht de datadragers terug te vinden. Dat lukte niet. Het OM denkt niet dat het om een gerichte actie gaat. "Wat in het zicht lag is meegenomen. De usb-sticks zaten aan een sleutelbos", aldus een woordvoerster.

Richtlijnen niet gevolgd

Voor de omgang met gevoelige informatie bestaan bij het OM strikte richtlijnen. "Die zijn niet gevolgd", aldus de woordvoerster. De usb-sticks waren niet voorzien van een extra beveiliging. Op de sticks staat informatie over twee zaken, een grote drugszaak en een ander groot onderzoek. Volgens het OM gaat het om gevoelige gegevens die niet op straat hoort te komen liggen. Op de sticks stonden geen processen verbaal of stukken die voor de betrokken partijen geheim waren. Het onderzoek naar de diefstal loopt.

Ingelicht

Raadslieden die betrokken zijn bij de zaken die op de sticks, zijn ingelicht over de vermissing. De werktelefoon is volgens het OM niet door anderen dan medewerkers van het OM te gebruiken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.