Beheer

Security
chrome

Update Chrome 79 gestopt om bugs

Data worden onbereikbaar

© Google
16 december 2019

Data worden onbereikbaar

Google pauzeert de uitrol van de update naar Chrome 79 op Android nadat gebleken is dat er data zijn verdwenen in apps die gebruik maken van WebView.  

De fout in de update treft vooral Android-apps van derden. De update lijkt migratieproblemen te veroorzaken van onder meer local storage, WebSQ en journalbestanden. Het gevolg is dat apps die WebView gebruiken niet bij hun data kunnen, hoewel ze nog wel in het bestandssysteem staan. Voor eindgebruikers ziet dit er uit alsof apps geheel gereset worden en dan voor het eerst zijn gedownload. Opgeslagen data lijken verdwenen en de gebruiker wordt uitgelogd.

Chrome 79 bevat onder meer extra beveiligingsfunctionaliteit voor wachtwoorden en phishing. De verspreiding van de update is vorige week gestart. Inmiddels zou de update al naar de helft van de gebruikers zijn verspreid.

De fout werd op vrijdagochtend opgemerkt en bekend gemaakt door ontwikkelaars van getroffen apps. WebView van Chrome in Android wordt door veel apps gebruikt om webpagina’s te renderen. Een aantal apps is er zelfs geheel op gebaseerd.

Hoeveel apps of gebruikers hierdoor zijn getroffen, is niet duidelijk. Het Chromium-team van Google is aan de slag om een oplossing voor dit probleem te ontwikkelen. Verwacht wordt dat dit nog wel enkele dagen kost. Gemiddeld kost het 5 tot 7 dagen om een patch te ontwikkelen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.