Uitstekend kwartaal voor KPN

25 juli 2008
Telecomconcern KPN heeft een goed kwartaal achter de rug op de thuismarkt. Een flinke groei in de combinatie van internet en bellen, televisie en mobiele telefonie in Nederland maakt dat KPN de verwachtingen voor de thuisbasis heeft verhoogd.

Het concern rekent er niet langer op dat de resultaten in Nederland dit jaar zullen dalen. In plaats daarvan gaat KPN er nu vanuit dat de resultaten hier gelijk zullen blijven aan die van vorig jaar. Dat heeft bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer aangegeven in een toelichting op de kwartaalcijfers.
KPN heeft in het tweede kwartaal een omzet geboekt van 3,66 miljard euro. Dat is meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de omzet 3,01 miljard euro bedroeg. De hogere inkomsten komen voor het merendeel op conto van automatiseerder Getronics, die vorig jaar werd overgenomen. De dienstverlener haalde in het voorbije kwartaal een omzet van 504 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (ebit) van KPN steeg in het tweede kwartaal licht, van 649 miljoen euro naar 656 miljoen. De nettowinst daarentegen daalde van 400 miljoen naar 353 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. Dit kwam vooral doordat KPN meer kwijt was aan belastingen. Vergeleken met de eerste drie maanden van 2008 verbeterden de resultaten op alle punten.

In het buitenland deed KPN goede zaken met zijn divisie voor mobiele telefonie. De Duitse dochter E-Plus haalde een recordaantal van 780.000 nieuwe klanten binnen, waardoor de omzet daar met bijna 10 procent steeg tot 808 miljoen euro. In België kreeg dochterbedrijf BASE er 102.000 klanten bij. Ook daar nam de omzet met 10 procent toe, tot 171 miljoen euro.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!