Ubuntu krijgt impuls van Canonical

15 september 2008
Canonical, het bedrijf achter de Linux-variant Ubuntu, gaat flink investeren in het verbeteren van de gebruikerservaring. Ubuntu moet wat dat betref op de desktop binnen twee jaar kunnen concurreren met Mac OS X, zegt CEO Mark Shuttleworth.

Canonical is momenteel mensen aan het inhuren die gaan werken aan het verbeteren van hoofdzakeiljk de Ubuntu-onderdelen die de gebruikersinterface raken: X, OpenGL, GTK, Qt, Gnome en KDE. Shuttleworth meent dat zijn bedrijf in de positie verkeert wat te doen aan de versnippering van initiatieven op het gebied van gebruikersinterfaces in de open-sourcewereld door hierin het voortouw te nemen.

Ubuntu werkt doorgaans met de Gnome-desktopinterface, maar OpenOffice en Firefox hebben op hun beurt elk weer eingen toolkits voor de gebruikersinterface, waardoor er in de ervaring van de eindgebruiker geen eenheid ontstaat. Shuttleworth denkt dat de open-sourcegemeenschap wel in staat is daarin verbetering te krijgen, als er bijvoorbeeld een 'gemeenschappelijke ontwerp-ethiek' ontstaat - een uitgangspunt dat hij met zijn bedrijf graag helpt propageren.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.