Development

Software-ontwikkeling
Development, programmeren

TypeScript, Rust, Kotlin en Go: wat kun je daarmee?

Nieuwe talen worden snel populairder.

21 februari 2020

De wereld van programmeertalen wordt nog altijd vernieuwd en er komen nog altijd nieuwe talen bij. Programmeurs leren die talen graag, bleek onlangs uit onderzoek van HackerRank onder ruim 116.000 ontwikkelaars uit 162 landen. Zeker de relatief nieuwe talen Go, Kotlin, Typescript en Rust bleken erg populair. Toch kent lang niet iedereen ze.

 HackerRank zocht in zijn onderzoek onder meer uit welke programmeertalen ontwikkelaars graag willen leren. Daar bleken vier relatief nieuwe talen bij te zitten: Go, Kotlin, Typescript en Rust. Go stond zelfs voor het derde jaar op rij bovenaan die lijst, Kotlin en Typescript stonden op plaats drie en vier.

Maar lang niet iedereen is bekend met deze talen, bleek uit datzelfde onderzoek. In de top tien van meest bekende programmeertalen, zien we van die vier alleen Typescript staan. Go, Kotlin en Rust zijn dus veel minder bekend onder ontwikkelaars.

Wat houden deze talen precies in? Waar zijn ze op gebaseerd, door wie zijn ze ontwikkeld en waar zijn ze voor bedoeld? AG Connect zocht het uit.

Unix-grondlegger maakt Go

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!