Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter lekte locatiegegevens van iOS-gebruikers

Twitter heeft gegevens van sommige gebruikers gedeeld met anderen, zonder dat mensen daar toestemming voor hadden gegeven. Twitter zelf heeft dat maandag naar buiten gebracht in een tweet. Het gaat om de locaties van die gebruikers.
© Flickr
Flickr

Het is niet bekend om hoeveel Twitteraars het gaat. Twitter heeft ook niet gezegd bij wie de informatie is terechtgekomen, alleen dat het gaat om een "vertrouwde partner". Die vooralsnog onbekende derde partij heeft door een fout van het social network de locatie op stads- en postcodeniveau van gebruikers in handen gekregen. het gaat om daarbij om gebieden van zo'n 5 vierkante kilometer. De bug is nu gefixt, verzekert het Support Team van Twitter.

Multi-user

Twitter heeft de getroffen gebruikers op de hoogte gebracht. Het gaat om mensen die de Twitter-app voor iPhones en iPads gebruikten. In die app kunnen gebruikers meerdere Twitter-accounts tegelijk beheren. Wanneer iemand had ingesteld dat Twitter de locatiegegevens van één account mocht verzamelen, deed Twitter dat ook bij de andere accounts. "Per ongeluk", aldus Twitter.

Die verzamelde locatiegegevens werden bovendien gedeeld met een andere organisatie. De data waren niet heel nauwkeurig en de identiteit van gebruikers kon er niet uit worden afgeleid, stelt Twitter. De ontvangende 'vertrouwde partner' zou de ten onrechte verkregen informatie inmiddels hebben verwijderd. Locatiegegevens kunnen interessant zijn voor adverteerders.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in