Beheer

Apps
Twitter

Twitter kampte met wereldwijde storing

"Geen indicatie van hack of beveiligingsprobleem", zegt Twitter.

16 oktober 2020

"Geen indicatie van hack of beveiligingsprobleem", zegt Twitter.

Twitter had donderdagavond laat last van een wereldwijde storing. Het socialemediabedrijf wijt de problemen aan een recente update aan interne systemen. Volgens Twitter is er geen bewijs dat de storing is veroorzaakt door een hack of beveiligingslek.

De storing begon rond 23.30 uur Nederlandse tijd. Gebruikers konden geen berichten op het platform plaatsen. De internationale storingswebsite downdetector.com heeft tienduizenden meldingen van de storing ontvangen.

"We weten dat mensen problemen hebben met tweeten en het gebruikmaken van Twitter", zei een woordvoerder van Twitter. "We zoeken zo snel mogelijk naar een oplossing voor het probleem."

Na ruim een uur had Twitter de problemen grotendeels onder controle. Twitter gaf om 2 uur 's nachts Nederlandse tijd op de statuspagina aan dat het probleem te maken had met een recente wijziging aan "interne systemen" en voegde later toe dat het ging om aanpassingen aan de Engagement API en de Insights Track. Om half vijf kwam de melding dat alle systemen weer volledig operationeel waren.

Het microblogplatform ligt onder vuur van de Republikeinen in de Verenigde Staten, omdat Twitter woensdag besloot de circulatie van een omstreden artikel van de rechtse tabloid The New York Post te beperken. Dat artikel, waarin de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn zoon worden bekritiseerd, zou gebaseerd zijn op "gehackt materiaal", hetgeen in strijd is met de huisregels van het sociale medium.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.