Beheer

Security
Twitch

'Twitch gehackt, broncode en uitbetalingen aan makers liggen op straat'

Datalek gelabeld als 'deel één'. 

6 oktober 2021

Datalek gelabeld als 'deel één'. 

Livestreamingplatform Twitch lijkt het slachtoffer te zijn geworden van een grootschalig datalek. Een anoniem account op forum 4Chan heeft een torrent van 125GB geplaatst en claimt dat hier heel Twitch en de commit-geschiedenis in zit. Twee Amerikaanse nieuwssites zeggen dat het lek echt is. Twitch bevestigt dat er een lek heeft plaatsgevonden.

Het lek werd als eerste gemeld door Video Games Chronicle. Een anonieme bron bij Twitch vertelde de site dat de gelekte data legitiem is en dat Twitch op de hoogte is van het lek. De data is mogelijk afgelopen maandag gestolen. Ook The Verge zegt te kunnen bevestigen dat het lek echt is en dat er onder meer code van deze week bij zit. 

Twitch zelf liet woensdag aan het einde van de middag via Twitter weten dat er inderdaad een datalek heeft plaatsgevonden. Het platform zegt dat het nog onderzoekt wat de omvang is. "We geven zodra er meer informatie beschikbaar is een update aan de gemeenschap." Twitch heeft nog niet gereageerd op vragen van AG Connect. 

Niet alleen zou heel twitch.tv, inclusief commits van het begin van Twitch, gelekt zijn, ook zou er een nog niet verschenen concurrent voor Steam van Amazon Game Studios in de torrent zitten. Verder zitten er volgens The Verge details over betalingen aan makers op Twitch in het lek, net als broncode voor Twitch-clients op mobiel, desktop en gameconsoles. Ook is er code die gerelateerd is aan eigen SDK's en interne AWS-diensten door Twitch gelekt, evenals de interne beveiligingstools van Twitch en data van andere Twitch-eigendommen, zoals IGDB en CurseForge. 

Volgens The Verge lijken er geen persoonlijke gegevens of inloggegevens van gebruikers in het lek te zitten. Dat betekent echter niet dat die data niet gestolen zijn.

Deel één

De 4Chan-gebruiker die de torrent plaatste, stelt zelf dat het lek bedoeld is om "disruptie en concurrentie in online videostreaming te bevorderen". Hij heeft dit lek bestempeld als 'deel één', wat suggereert dat er nog meer gelekte data naar buiten gaan komen. 

Update 18:02: Twitch heeft bevestigd dat er een datalek heeft plaatsgevonden. Het artikel is naar aanleiding daarvan geüpdate. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.