Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer krijgt vaste commissie Digitale Zaken

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen over het instellen van een vaste commissie voor digitale zaken. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. In mei deed een onderzoekscommissie onder leiding van GroenLinks-politica Kathalijne Buitenweg al een oproep voor zo'n commissie.
Tweede Kamer spreekgestoelte
© CC BY-SA 2.0
CC BY-SA 2.0

De tijdelijke commissie Digitale toekomst gaf destijds het advies om een vaste Tweede Kamercommissie voor Digitale Zaken op te richten en deed daarbij een aantal aanbevelingen. Zo was er een aanbeveling voor een vaste commissie, maar ook moest de Tweede Kamer bepalen welke kennis over digitalisering nodig is.

Andere aanbevelingen gingen over ondersteuning van andere Kamercommissies bij digitalisering, passende wetgeving en regels rondom digitalisering en extra aandacht voor wetgeving vanuit de Europese Unie. De motie werd ingediend door CDA-Kamerlid Harry van der Molen. Het eindrapport van de tijdelijke commissie is hier te vinden.

'Verstand van ICT moet in 'de haarvaten zitten'

Oud-Kamerlid Arda Gerkens reageerde eerder tegenover AG Connect op de oproep voor de vaste commissie. Deze commissie moet volgens haar goed ingericht worden, met genoeg ambtelijke ondersteuning. “De uitvoerbaarheid van ICT-projecten wordt nu te weinig behandeld. Kijk naar grote thema’s zoals de omgevingswet, de IPv6-problematiek, standaarden voor beveiliging. Het verstand van ICT moet bij Kamerleden in de haarvaten zitten, of er moet genoeg ondersteuning zijn voor Kamerleden.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in