Twee ton aan investeringen voor TIQ

10 september 2015
Het Nederlandse bedrijfje TIQ heeft afgelopen week twee ton aan investering binnengehaald voor een slimme tool voor automatische urenregistratie.
De mobiele applicatie maakt gebruik van informatie uit systemen die dagelijks worden gebruikt, zoals e-mail, agenda en Microsoft Office. Op basis van deze informatie vult TIQ  in hoe lang en aan welke projecten is gewerkt. Dit hoeft aan het einde van de dag alleen nog maar gevalideerd te worden door de werknemer.

Besparing tot 1,5 uur per week

TIQ wil de slimste en meest progressieve oplossing rond urenregistratie worden met behulp van slimme technologie. Zo worden bestaande data gebruikt door het algoritme van TIQ om onnodige administratieve handelingen uit handen te nemen. De urenregistratie bijwerken kan medewerkers soms wel 1,5 uur in de week kosten. Met TIQ duurt dit niet langer dan 1 minuut per dag, beweert Nick Schils, oprichter van TIQ.

Eerder dit jaar lanceerde TIQ de eerste versie van het systeem. Met de investering wil Schils TIQ  'op een snellere manier in het corporate segment uitrollen’. Hij wil met zijn bedrijf vaker gebruik maken van private equity. "Deze investering is een mooie eerste stap." In 2016 verwacht hij met een tweede ronde nog een veelvoud hiervan binnen te halen voor het versnellen van de (internationale) groei.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.