Innovatie & Strategie

Wetenschap

TU Delft werkt aan beveiliging tegen kwantumcomputers VS

6 januari 2014
De TU Delft werkt aan een beveiligingstechnologie die communicatie tussen mensen via de computer beschermt tegen kwantumcomputers. Het zal wel 15 tot 20 jaar duren voordat de technologie gebruiksklaar is.

Dat meldt Ronald Hanson, hoogleraar bij de TU Delft tegen Nieuws.nl.

Hij speelt daarmee in op berichten van The Washington Post dat de Amerikaanse overheid werkt aan kwantumcomputers die ingezet kunnen worden bij het digitaal spioneren. Kwantumcomputers kunnen de versleuteling van allerhande data veel sneller breken dan de huidige systemen.

De koning

Hanson verwacht dat de beveiliging niet breed gebruikt zal  worden omdat er zeer hoge kosten aan zijn verbonden. Hij denkt dat in het begin “alleen mensen die echt niet mogen worden afgeluisterd onze beveiliging gebruiken, zoals de president en koning. De hardware zal in het begin namelijk erg prijzig zijn. Nieuwe technologie is in eerste instantie altijd duur. Verdere ontwikkeling maakt het efficiënter en goedkoper.”

Hanson is Antoni van Leeuwenhoek-hoogleraar aan de TU Delft. Deze leerstoelen zijn bedoeld om excellente wetenschappers vroegtijdig te bevorderen tot hoogleraar zodat zijn hun wetenschappelijke carrière maximaal kunnen ontwikkelen. Hanson is gespecialiseerd in nanoscience.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.