Tripwire corrigeert fouten zelf

17 september 2010

Of klanten het niet enigszins angstaanjagend vinden dat fouten automatisch gecorrigeerd worden? “In het begin wel”, moet productmarketingmanager Michael Thelander toegeven. “Het scheelt ook wat voor systemen ze hebben. Zeker als het wat uniekere configuraties zijn, willen ze meer zekerheden. Klanten willen het eerst uitgebreid testen. Als ze dan vervolgens de embedded workflow zien die erin zit, stelt ze dat weer gerust”, vult Rob Warmack aan, senior director International Marketing bij Tripwire. Daarin is duidelijk te zien wie wat doet en wat er precies gebeurt. “Die zichtbaarheid is heel belangrijk; ze zien waar zij de controle hebben.”

De automatische correctiemogelijkheid is toegevoegd omdat daar steeds meer vraag naar was bij klanten. Thelander: “Als jij naar de dokter gaat en hij constateert dat je ziek bent, wil je toch ook dat hij je geneest? We richtten ons tot nu toe met onze producten vooral op beschermen en detecteren. Nu komt daar corrigeren bij. Het is een natuurlijke evolutie van onze productlijn.” Volgens hem kan de software 98 procent van de fouten automatisch corrigeren.

Tripwire Enterprise 8.0 draait onder Windows, Red Hat Enterprise Linux, SUSE Linux en Solaris. Het bedrijf is een van oorsprong Amerikaanse beveiliger die zich vooral richt op het beheren en beveiligen van IT-netwerken met het oog op governance; voldoen de systemen nog wel aan de eisen die officiële regelgevingen en interne beleidsregels eraan stellen? Wereldwijd heeft het ruim 5500 klanten. In Nederland heeft het bedrijf naar eigen zeggen “meer dan honderd” klanten, aldus Warmack. Die klanten bevinden zich zowel bij de overheid, zoals enkele ministeries, in de financiële sector als in de winkelbranche. “Daar waar gevoelige data in het geding zijn, zoals creditcardgegevens bij retailers”, zegt Warmack. In de afgelopen twee jaar is een groei gerealiseerd in Nederland van zeker 300 procent, zowel in klanten als in omzet, aldus Rob. Hij verwacht bovendien uitbreiding in de zorgsector, omdat daar ook steeds meer eisen gesteld worden aan opslag van gevoelige gegevens.

“Zeker in de Nederlandse markt geldt dat men zich steeds beter realiseert dat ze aan wettelijke eisen moeten voldoen. Dat is deels opgelegd natuurlijk, maar ook heeft men een sterkere behoefte aan beveiliging door een toename van de digitale aanvallen en de opkomst van virtualisatie en clouds. Daarbij komt dat de kosten omlaag moeten, omdat de budgetten zijn gedaald. Men heeft de intelligentie van dit product nodig en de automatisering. Daarbij geldt wel dat ze eerst de intelligentie ervan moeten vertrouwen voordat ze de automatisering toelaten. We moeten wel een vertrouwensbasis daarvoor opbouwen, want onze klanten zijn beveiligingsspecialisten en die zijn van nature wantrouwig. Een voordeel voor ons daarbij is dat onze producten al door heel veel organisaties worden gebruikt, wat ook wel wat vertrouwen schept.”

McAfee is al enige tijd dankzij de overname van Solidcore de belangrijkste concurrent van Tripwire. De overname door Intel ziet Warmack als een voordeel voor Tripwire. “McAfee zal een tijdje in verwarring zijn door de overname en anders zeker de klanten. Marktonderzoekers hebben al aangeraden de daadwerkelijke overname even af te wachten voordat klanten ermee in zee gaan. Dat is in ons voordeel”, zegt Michael. “En extra prettig is dat beveiligingsspecialisten niet klakkeloos meegaan in enterprisebeslissingen voor systemen. De gemiddelde CISO is geen typische Intel-klant. Die vraagt zich af waar McAfee nu heen gaat en wacht dat af”, zegt Warmack.

Tripwire heeft in juni stappen gezet voor een IPO waarbij het doel is voor ruim 86 miljoen dollar aandelen te verkopen. Het bedrijf heeft rond de 5500 klanten in 87 landen. Daaronder bevindt zich 44 procent van de Fortune 500, zoals PepsiCo en Disney. Nu nog is het privé-eigendom van enkele investeringsmaatschappijen en een deel van het management.

Het bedrijf is inmiddels zes jaar achtereen winstgevend; het personeelsbestand is uitgegroeid tot ruim driehonderd medewerkers. Tripwire voerde zijn omzet op van ruim 49 miljoen dollar in 2007 tot 74 miljoen dollar in 2009. De winst bedroeg in 2009 ruim 19 miljoen dollar. Analisten verwachten dat Tripwire weleens een heel goede overnamekandidaat zou kunnen zijn, bijvoorbeeld voor IBM; dat nam eerder al BigFix over, een grote concurrent van Tripwire.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!