Management

Personal Tech
vrouw op bank met laptop

Traditioneel bellen en tv-kijken uit de gratie

Vooral jongeren kiezen steeds meer voor bellen en tv-kijken via internet, volgens CBS.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Alessandro Valli
1 november 2018

Vooral jongeren kiezen steeds meer voor bellen en tv-kijken via internet, volgens CBS.

Mailen, facebooken en twitteren doen we al jaren, maar in de afgelopen jaren zijn we internet ook steeds meer gaan gebruiken voor telefoongesprekken en om televisie te kijken. Meer dan de helft van de mensen belt via internet. Dat is meer dan twee keer zo veel als in 2012. Ook het aantal mensen dat online tv kijkt, groeit.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gebruiken vooral jongeren internet om te bellen. Meer dan driekwart doet dat online.

Ouderen voeren hun telefoongesprekken veel minder vaak via internet, maar daar gaat het altijd nog om bijna een kwart. En bij elke leeftijdsgroep is het aanzienlijk meer dan in 2012.

Van alle Nederlanders heeft 96 procent een internetverbinding. 85 procent zit op sociale media. Zo gebruikt 81 procent WhatsApp, 62 procent zit op Facebook of Twitter en 31 procent heeft een account bij LinkedIn. Het zijn vooral jongeren, maar ook ouderen vinden steeds beter hun weg naar sociale media.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
Henk Bangma 01 november 2018 12:44

Quote: 'Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gebruiken vooral jongeren internet om te bellen. Meer dan driekwart doet dat online'.

Kun je dan ook offline via internet bellen?
Wat wordt er eigenlijk bedoelt met bellen via Internet? Skype enzo?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.