Overslaan en naar de inhoud gaan

Toshiba boekt 6 miljard af op nucleaire tak

Het Japanse technologieconcern Toshiba schrijft omgerekend 6 miljard euro af op zijn nucleaire divisie vanwege enorme kostenoverschrijdingen en vertragingen bij de bouw van kerncentrales in de Verenigde Staten.
Toshiba

Toshiba maakte het nieuws dinsdag na het slot van de beurshandel in Tokio bekend. Verder treedt de voorzitter van het bedrijf, Shigenori Shiga, terug.

Deadline gemist

Het aandeel ging tijdens de handelsdag nog hard omlaag omdat het bedrijf de deadline voor de cijferpublicatie had gemist. Toshiba heeft nu aangegeven voor dit lopende boekjaar dat in maart eindigt op een nettoverlies te rekenen van omgerekend 3,2 miljard euro, terwijl eerder een winst werd voorspeld.

7 miljard euro verdampt

In december waarschuwde Toshiba al dat er miljarden moesten worden afgeboekt op de nucleaire divisie. Dat leidde tot grote zorgen bij beleggers over de financiën van het bedrijf. De beurskoers van Toshiba ging hard omlaag, waardoor de afgelopen maanden bijna 7 miljard euro aan beurswaarde in rook opging.

Vanwege alle geldzorgen zoekt Toshiba naarstig naar manieren om de kas te spekken, waaronder een verkoop van een groot deel van zijn geheugenchipdivisie. Het Japanse conglomeraat is ook actief op het gebied van computers en printers, spoorwegen en liften.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in