Overslaan en naar de inhoud gaan

Topvrouw Sheryl Sandberg officieel weg bij Facebook-moederbedrijf

Sheryl Sandberg is officieel geen COO meer bij Facebook-moederbedrijf Meta. Dat blijkt uit documenten die ingediend zijn bij beurswaakhond SEC. In juni werd al duidelijk dat ze na veertien jaar afstand zou doen van haar rol, maar tot nu toe was niet duidelijk wanneer ze precies wegging.
Sheryl Sandberg
© CC BY SA-2.0 - Flickr.com
CC BY SA-2.0 - Flickr.com

Uit de documenten die ingediend zijn bij SEC, waar TechCrunch over schrijft, blijkt nu dat ze op 1 augustus is opgestapt. Sandberg blijft tot en met 30 september nog wel een werknemer van Meta. Daarna blijft ze nog aan als lid van de raad van bestuur. Haar vervanger is al bekend: Javier Olivan. Hij is nu het chief growth officer bij Meta.

Herstructurering

Sandberg kwam vier jaar na de oprichting van Facebook - dus in 2008 - bij het bedrijf werken. Al snel werd ze de rechterhand van oprichter en CEO Mark Zuckerberg, en in haar tijd ontwikkelde Facebook zich van startup naar een techgigant.

Nu, veertien jaar later, gaat het echter minder goed met Meta, zoals Facebook tegenwoordig heet. Vorige week rapporteerde het bedrijf voor het eerst omzetverlies. Daarnaast wordt Meta nog altijd achtervolgd door het dataschandaal met Cambridge Analytica, waar Zuckerberg zich binnenkort over moet verantwoorden in een rechtszaak. Daar zou Sandberg ook bij zijn, maar inmiddels blijkt dat haar vervanger dat overneemt. 

Het vertrek van Sandberg lijkt onderdeel te zijn van een grotere herstructurering binnen Meta. Eerder werd al bekend dat CFO David Wehner per 1 november de CSO wordt. De huidige vicepresident van finance, Susan Li, wordt dan CFO. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in