Management

Branche
Sheryl Sandberg

Topvrouw Sheryl Sandberg officieel weg bij Facebook-moederbedrijf

Sandberg was veertien jaar COO. 

Sheryl Sandberg © CC BY SA-2.0 - Flickr.com G20 Argentina
2 augustus 2022

Sandberg was veertien jaar COO. 

Sheryl Sandberg is officieel geen COO meer bij Facebook-moederbedrijf Meta. Dat blijkt uit documenten die ingediend zijn bij beurswaakhond SEC. In juni werd al duidelijk dat ze na veertien jaar afstand zou doen van haar rol, maar tot nu toe was niet duidelijk wanneer ze precies wegging.

Uit de documenten die ingediend zijn bij SEC, waar TechCrunch over schrijft, blijkt nu dat ze op 1 augustus is opgestapt. Sandberg blijft tot en met 30 september nog wel een werknemer van Meta. Daarna blijft ze nog aan als lid van de raad van bestuur. Haar vervanger is al bekend: Javier Olivan. Hij is nu het chief growth officer bij Meta. 

Herstructurering

Sandberg kwam vier jaar na de oprichting van Facebook - dus in 2008 - bij het bedrijf werken. Al snel werd ze de rechterhand van oprichter en CEO Mark Zuckerberg, en in haar tijd ontwikkelde Facebook zich van startup naar een techgigant. 

Nu, veertien jaar later, gaat het echter minder goed met Meta, zoals Facebook tegenwoordig heet. Vorige week rapporteerde het bedrijf voor het eerst omzetverlies. Daarnaast wordt Meta nog altijd achtervolgd door het dataschandaal met Cambridge Analytica, waar Zuckerberg zich binnenkort over moet verantwoorden in een rechtszaak. Daar zou Sandberg ook bij zijn, maar inmiddels blijkt dat haar vervanger dat overneemt. 

Het vertrek van Sandberg lijkt onderdeel te zijn van een grotere herstructurering binnen Meta. Eerder werd al bekend dat CFO David Wehner per 1 november de CSO wordt. De huidige vicepresident van finance, Susan Li, wordt dan CFO. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.