Loopbaan

Branche
Brainport kaart

Topman ASML: ‘Nooit naar de Randstad’

Het is uitgesloten dat ASML weggaat uit Noord-Brabant en naar de Randstad verkast, zegt topman Peter Wennink.

11 oktober 2016

Het is uitgesloten dat ASML weggaat uit Noord-Brabant en naar de Randstad verkast, zegt topman Peter Wennink.

Er moeten wel meer voorzieningen komen in de regio, anders dreigt een exit van kenniswerkers en komt de kennispositie van Brainport in gevaar. Maar verhuizen naar de Randstad is geen optie. In een interview met het FD zegt Wennink, bestuurvoorzitter van de chipmachinebouwer uit Veldhoven dat hij zich stevig opwindt over het dedain over het belang van de regio Brabant. “We zijn de grootste werkgever van Eindhoven en omgeving. Alleen al bij ASML werden het afgelopen jaar meer dan 1300 nieuwe mensen aangenomen.”

Volgens Wennink is de toegevoegde waarde van ASML groter dan die van de hele Tweede Maasvlakte, ‘waar volledig geautomatiseerde containers op treinen worden geladen die volledig geautomatiseerd naar Duitsland rijden’. Hij stelt dan ook dat het toekomstige verdienmodel van Nederland in Brabant zit. Dit wordt in Den Haag niet echt erkent. Een vrouwelijk lid van het kabinet zou laatst tegen de ASML-topman hebben gezegd: "U heeft daar allemaal Chinezen en Amerikanen wonen die gewend zijn om een stuk te reizen. Dan hebben ze er toch geen problemen mee om ’s avonds anderhalf uur onderweg te zijn naar de schouwburg in Amsterdam?" Wennink noemt dit flauwekul.

Continue kruisbestuiving

Maar de Brainport-regio (Eindhoven en Veldhoven en omgeving) verlaten is wat hem betreft absoluut geen optie. “Hier hebben we een continue kruisbestuiving met onze toeleveranciers. Ga ik naar Amsterdam, dan moet ik al die bedrijven meenemen.” Volgens hem ontbreekt het aan internationale allure en voorzieningen in Noord-Brabant. “Er is geen rijksmuseum onder de grote rivieren. Niet één! Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag krijgen van het Rijk gemiddeld € 123 per inwoner per jaar voor hun voorzieningen, waaronder sportieve en culturele activiteiten. Eindhoven krijgt € 1,53.”

De ASML-topman denkt dat het gebrek aan geld voor voorzieningen in de regio een bedreiging kan worden voor Brainport. “Om onze technologische voorsprong te behouden, hebben we internationale toptalenten nodig. Als ik niet competitief kan zijn omdat het voorzieningenniveau in deze regio ondermaats is, heb ik een probleem. Want mensen moeten hier niet alleen komen werken. Ik wil dat ze hier twintig jaar blijven. Dat hun kinderen hier geboren worden.” De gemeente Eindhoven heeft hier volgens Wennink geen geld voor.

Brainport

De Metropoolregio Eindhoven is de bestuurlijke samenwerking tussen 21 gemeenten in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. Brainport Regio Eindhoven is een samenwerkingsverband tussen gemeenten in Metropoolregio Eindhoven, bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de regio Zuidoost- en Middenoost-Brabant. In de innovatieve toptechnologieregio zijn enorm veel patentaanvragen gedaan, waarvan Philips het grootste aandeel heeft met meer dan 4000 octrooien, gevolgd door NXP (ca 700 octrooien) en ASML (zo’n 200 octrooien).
Negen bedrijven die onderdeel uitmaken van Brainport Regio Eindhoven staan in de Top 30 Bedrijfs-R&D van het Technisch Weekblad, een lijst met de 30 Nederlandse bedrijven die het meeste uitgeven aan onderzoek & ontwikkeling. Vijf bedrijven uit de regio staan in de top10: ASML (#1), Philips (#2), NXP (#4), DAF (#6) en VDL (#7).
Dankzij Brainport voldoet Noord-Brabant, als enige provincie in Nederland, aan de Barcelona-norm die voortvloeit uit de Lissabon-doelstelling: 3,2% van het bruto regionaal product wordt besteed aan research & development tegenover 1,9% voor Nederland.
De innovatie in de regio speelt zich af in een aantal (toegepaste) technologiegebieden: mechatronica, automotive, ICT en life-tech, design en creatieve industrie en foodprocessing. Deze gebieden vertonen volgens de regio een grote onderlinge synergie, hebben een hoge potentie en groeiperspectief.

ASML en andere bedrijven in de regio proberen hun steentje bij te dragen. Zo helpt de chipmachinefabrikant met het dichten van het begrotingstekort bij het muziekgebouw en de ijsbaan in de regio. “Maar het is toch te gek voor woorden dat het openblijven ervan afhankelijk wordt van de bijdrage van ASML?”

Niet zo paternalistisch als Philips

Het FD vraagt de topman of ASML niet net als Philips vroeger meer het heft in eigen handen moet nemen. Philips bouwde bijvoorbeeld huizen voor zijn werknemers als er niet voldoende waren. Wennink vindt dit te paternalistisch: “Het past niet meer in de tijdgeest om alles zelf te doen en voor de massa te willen zorgen. Maar ik voel de connectie met de samenleving zeer sterk. We mogen niet weglopen nu we zo’n belangrijke positie hebben.”

De ASML-topman zegt verder dat het Noord-Brabant nog meer op de kaart wil zetten. Zo moeten internationale technologiebedrijven weten dat er een cultuur heerst waar innovatie plaatsvindt. “We hebben een internationale infrastructuur nodig met hogesnelheidstreinverbindingen. En een internationaal congrescentrum van niveau waar zowel de automotive -, de elektronica- als de medische industrie haar congressen houdt”, somt hij zijn wensenlijstje op.

Door de onstuimige groei van ASML nemen de zorgen toe dat werknemers elkaar niet meer kennen en is de kans kleiner dat er eendrachtig wordt overlegd en samengewerkt. Wennink noemt het zijn grootste uitdaging om de groei te managen en de bureaucratie binnen de perken te houden. “Ik ken de klacht van name de oude kern van ASML over de stroperigheid die in het bedrijf is geslopen. Tien jaar geleden hadden we 5000 medewerkers, nu 15.000. Nog maar een paar jaar geleden waren we een soort high-tech-startup met als motto "go and do and tell your boss later" Nu ligt de nadruk niet langer puur bij het individu maar bij het team. Iedereen heeft zijn functie of specialisatie. Samen vormen we het brein van de organisatie.”

Licht autistische trekjes

Verbinden ziet hij dan ook als zijn belangrijkste taak. “Want laten we eerlijk zijn: veel hoogbegaafde technici hebben af en toe licht autistische trekjes. Soms moet je ze even terugbrengen naar de basis. Met elkaar laten praten. Want ze hebben vaak de neiging wat monomaan te worden.”

Lees hier het hele interview in het FD.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
1
Reacties
Lowlander 11 oktober 2016 22:38

Die Wennink stelt dus : Wij zijn de banenmotor van de regio, wij gaan niet naar een betere regio, u komt maar naar ons !

Typisch dreiggedrag van een middelgroot bedrijf. Ze komen niet eens in de top 10 van grootste werkgevers voor....

Niet aan de top, maar aan de onderkant van de arbeidsmarkt scheppen bedrijven de meeste banen, blijkt uit de Volkskrant Top 100 van grootste werkgevers (eind 2015).

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.