Tooling Event druk bezocht

5 november 2010

Het aantal stands op het beurzenevenement is licht gedaald, van 209 vorig jaar naar 193 dit jaar. Dat komt volgens organisator VNU Exhibitions doordat de beurs Linux World is geschrapt. Dat waren vijftien stands. “Er was maar heel weinig groei in het aantal partijen dat eraan meedeed. Ook zagen we maar weinig nieuwe ontwikkelingen. Bovendien waren de bezoekers er niet tevreden over”, verklaart een woordvoerster van VNU.

Ondanks het verscheiden van Linux World is het aantal voorinschrijvingen van bezoekers vrijwel gelijk aan dat van vorig jaar, meldt VNU Exhibitions. Of zich dat ook daadwerkelijk vertaalt in even veel of zelfs meer bezoekers is echter niet duidelijk. “Dat is lastig te voorspellen”, zegt de woordvoerster van VNU. Bij het ter perse gaan van deze krant was de beurs nog in volle gang, waardoor het niet mogelijk is een definitief bezoekersaantal te vermelden. Vorig jaar trok het IT-beurzenevenement 7800 bezoekers, 5 procent minder dan het jaar ervoor.

De organisatoren van het Tooling Event, dat zich vooral op tools voor IT-beheer richt, zijn op voorhand in elk geval al tevreden. “Het aantal voorinschrijvingen is bijna verdubbeld tot tweeduizend en we hebben meer standruimte”, laat een woordvoerder weten. Duidelijk wordt wel in de loop van de woensdag dat het aantal bezoekers groot is. Groter dan vorig jaar, lijkt het. “Toen zagen we ook pas tegen de lunch wat meer drukte. Nu is het al druk vanaf de opening”, zegt een standhouder tevreden.

Het evenement is inmiddels de grootste IT-beurs van Nederland, nadat Tine in 2007 stopte. “Daar willen we ons eigenlijk niet mee vergelijken”, zegt de woordvoerster. “Wij zijn veel meer gefocust en zijn heel voorzichtig met uitbreiden.”

Positief is in elk geval wel dat de vijf grote consultancybedrijven voor het eerst sinds jaren weer op de beurs te vinden zijn: Ernst & Young, KPMG, Deloitte, Capgemini en PricewaterhouseCoopers. Speciaal voor hen is een zogeheten Security Consulting Zone ingezet, waar geen sprake is van klassieke stands, maar een een-op-een-zone, waarbij consultants met bezoekers om de tafel kunnen zitten.

Ook nieuw is Imtech, dat met bonbons bezoekers naar zijn stand tracht te lokken. “Wij willen meer bekendheid voor onze IT-activiteiten en daar is deze beurs erg geschikt voor”, zegt een bemanningslid van de Imtech-stand.

Nieuw is ook een congres onder de naam NextGeneration IT, dat zich richt op de twee grote IT-trends cloud computing en virtualisatie. Daarmee mikt de organisatie op het IT-management, wat het gemiddelde niveau van de bezoekers zou moeten verhogen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!