Beheer

Klantinteractie
Toolbox: videobellen kan met deze tools

Toolbox: videobellen kan met deze tools

Een selectie van beeldbelapps om digitale gesprekken mee te voeren.

© Zoom
19 juni 2020

Een selectie van beeldbelapps om digitale gesprekken mee te voeren.

Solliciteren of niet? Qua timing lijkt het minder goed uit te komen. Er zijn immers meer werkzoekenden dan een tijd geleden, bedrijven consolideren, gaan soms failliet of stoppen er vrijwillig mee. Maar het is vooral ook een tijd van kansen.

Gesprekken met en over sollicitanten, hr-managers en afdelingsmanagers en toekomstige collega’s zijn gemakkelijk digitaal te doen. Maar welke tool gebruik je dan voor beeldbellen? Er is keuze te over, en de meeste zijn nog eens gratis ook.

Maar welke tool je nieuwe potentiële werkgever ook gebruikt, de tips zijn hetzelfde.

  • Test de tool en de verbinding ruim voor het gesprek, zodat je weet hoe en of het werkt.
  • Zorg dat hond, kind en postbode je niet kunnen storen gedurende het gesprek.
  • Zit goed voor je camera; de andere kant wil je gezichtsuitdrukking zien, niet alleen een pluk haren.
  • Bel in een neutrale omgeving zonder afleiding, zoals een tv die achter je aanstaat.

Dit is onze selectie van beeldbelapps. Veel ervan bieden allerlei extra mogelijkheden zoals bestanden up-/downloaden, je beeldschermen delen, tekstchat, bellen met telefoonnummers en nog veel meer. Het lijstje is ook niet compleet. Je mist Signal, WeChat, Nextcloud Chat, Wire, Signal en Snapchat. Ook ontbreken de traditionelere videobeloplossingen, zoals Cisco WebEx of LogMeIn, NetMeeting. Vreemd genoeg hoor je er in deze coronatijd erg weinig van.

Onze favorieten zijn FaceTime, Skype en Zoom, maar de keuze is aan jou.

 

Tool

Omschrijving

#users

Info

Apple FaceTime

Met Apple’s FaceTime is beeldbellen kinderspel. De mogelijkheid zit inbegrepen in je telefoonapp. Er zijn 32 simultane gesprekken mogelijk, echter alleen tussen Apple-apparaten.

32

https://support.apple.com/nl-nl/HT209022

Epic Houseparty

 

De coronacrisis brengt Houseparty plotseling meer dan ooit onder de aandacht. Zakelijk wellicht minder interessant, omdat je ook met de deelnemers (simpele) spelletjes speelt als je wilt. Epic Games heeft Houseparty overgenomen.

8

houseparty.com

Facebook Messenger

 

Facebook Messenger biedt mogelijkheden om te beeldbellen. Je moet dat wel op een Windows-pc doen, of met de app op je Android- of iOS-apparaat. Je kun tot 50 simultane gesprekken houden. De deelnemers moeten een Facebookaccount hebben. Telefoonnummers zijn niet nodig. Of het goed zit met de privacy is bij Facebook altijd wel een dingetje ...

50

www.messenger.com

Facebook WhatsApp

 

WhatsApp (eigendom van Facebook) is prima in staat tot videobellen. Het aantal simultane gesprekken is onlangs opgevoerd van vier naar acht. Je videobelt met je WhatsApp-contacten. WhatsApp is volledig gratis en je hebt de app hoogstwaarschijnlijk al op je smartphone.

8

whatsapp.com

Google Duo

 

Google Duo kun je gratis gebruiken om te beeldbellen op een Android- of iOS-toestel. De Applegebruiker hoeft geen Googleaccount te hebben en er is een webversie. Google Duo is de Googlereactie op het succes van Apple FaceTime.

12

duo.google.com

Google Hangouts

 

Deze gratis communicatiedienst is geïntegreerd met Gmail en andere Googletools. Net als Microsoft, goochelt Google met producten en namen. Dat maakt het helaas wat verwarrend.

25

hangouts.google.com

Google Meet

 

Dit was een zakelijke dienst van Google, onderdeel van de G-Suite-abonnementen en heette voorheen Google Hangouts Meet. Het is echter nu tijdelijk tot en met september gratis en voor iedereen te gebruiken. Er is zelfs geen Googleaccount voor nodig.

250

meet.google.com

Jitsu

Jitsu is een helemaal gratis opensourcedienst voor videobellen. Het werkt in een browser op alle platforms inclusief smartphones. Er is een client voor smartphones. Privacy staat hoog in het vaandel bij deze dienst. Je hoeft geen account te hebben om mee te doen.

https://jitsu.org

Meet

Dit opensourceproduct van het Nederlands/Duitse Kopano kan op een eigen server draaien voor de beste encryptie en privacy, maar wordt ook gehost aangeboden. Tot 10 gebruikers is deze gehoste versie gratis.

10

https://meet-app.io

Microsoft Skype

Skype kennen we al lang en is door Microsoft overgenomen. Skype biedt veel functies en is een stabiel product voor zo’n beetje elk platform. Er is geen tijdslimiet en er is geen account noch Skypeapp nodig om deel te nemen (kan ook in een browser).

50

www.skype.com/nl

Microsoft Teams

Voorheen Microsoft Skype for Business. Is een onderdeel van de diverse Microsoft 365-abonnementen. Veel scholen werken met Teams omdat ze een onderwijslicentie hebben van het product.

500k

teams.microsoft.com

Slack

Slack is een redelijk bekende dienst om met teams samen te werken en biedt brede functionaliteit. De gratis versie is helaas beperkt tot 1-op-1-videogesprekken.

2

slack.com

Zoom

 

Hoewel populair geworden in de coronacrisis, zijn er onlangs wat privacyincidenten geweest, waar Zoom overigens adequaat op reageert. Zoom is erg handig in het gebruik en videogesprekken tot 40 minuten zijn gratis tot 100 gebruikers. Wil je support, meer gebruikers en langer bellen, dan is er een betaalde variant.

100

zoom.us

 

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (juni-julinummer 2020). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, klik dan hier voor de inhoudsopgave.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.