Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch gratis Windows 7 beveiligingsupdates na hack

Microsoft wil na 14 januari alleen nog in heel speciale gevallen beveiligingsupdates verstrekken voor computers die nog Windows 7 gebruiken, en dan alleen tegen flinke bedragen. Tenminste, dat was het plan. Nu blijkt de beveiliging gebroken die moet voorkomen dat andere Windows 7-computers ook de duurbetaalde updates krijgen.
desktop-pc
© Dell
Dell

De hackers pasten een trucje toe waarmee ook al jaren de check kan worden omzeild bij het illegaal installeren van Windows op een computer te installeren. Op die manier is een nieuw tooltje gemaakt dat de check omzeilt die bepaalt of een bepaalde computer wel in aanmerking komt voor Extended Support Updates (ESU).

Gratis updates

Microsoft voerde enige tijd geleden een update uit op Windows 7 waarmee beheerders makkelijk kunnen verifiëren of hun systemen voldoen aan de voorwaarden voor het verkrijgen van de ESU's. Daarvoor moeten zij een ESU License Key opgeven die de betreffende systemen autoriseert voor het ontvangen van toekomstige beveiligingsupdates. Daarvoor moeten zij wel jaarlijks tussen de 25 en 200 dollar per werkstation neertellen afhankelijk van het type licentie dat voor de betreffende computer is afgegeven. Op die manier kan nog maximaal drie jaar op een veilige manier van Windows 7 gebruik worden gemaakt.

Met het Bypass-tooltje is het mogelijk voor elke Windows 7-machine zonder enige betaling toch de beveiligingsupdates te krijgen. Tenminste dat is voor zo lang het duurt. Microsoft past hoogstwaarschijnlijk de controle op de licentiesleutel aan zodat de bypass niet meer zal werken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in