Management

Zakelijke software
Windows XP

Tjee, 18.000 Londense politie-pc's nog op Windows XP

Het is werkelijk een wonder dat agenten nog in Londen willen werken, met zulke verouderde IT op hun bureau.

30 juni 2017

Het is werkelijk een wonder dat agenten nog in Londen willen werken, met zulke verouderde IT op hun bureau.

Het is natuurlijk wel Engeland. Daar leveren ze anno 2017 zonder blikken of blozen een vliegdekschip op met Windows XP-systemen. Maar 18.000 politie-pc's die nog werken onder Windows XP? En die dan upgraden naar Windows 8.1? Daar moet je wel een heel 'stiffe upperlip' bij trekken.

Toch is het geen grap. Nog ruim de helft van de agenten in Londen en omstreken werkt met een pc ponder Windows XP, dat al sinds 2014 'end of life' is. Dat steekt inmiddels toch wel heel schril af bij wat ze thuis en op hun smartphone gewend zijn. En echt veilig is het ook niet, natuurlijk. En dat voor een handhavingsorganisatie die ook tegen cybercirminelen moet kunnen optreden ...

 

Eigenlijk hadden alle pc's al op Windows 8.1 moeten zitten, dat nog tot 2023 ondersteund wordt. Sinds maart vorig jaar om precies te zijn. Maar dat project is enigszins vertraagd. Bij 14.000 pc's is de migratie inmiddels gelukt, maar dat is dus nog niet de helft van het aantal pc's dat in gebruik is. Of er nog enig schot zit in het migratieproject is onduidelijk.

In ieder geval zijn er geen plannen om maar meteen over te stappen op Windows 10 - toch het meest veilige besturingssysteem dat Microsoft in portefeuille heeft. Maar er zijn wel Windows 10-pc's in gebruik. 8, om precies te zijn. Het zou wel leuk zijn om te weten wie de gelukkigen zijn.

Lees meer over
2
Reacties
Bop 25 juli 2017 20:22

'stiffe upperlip', wat een 'creatief' Engels, uhh Nederlands, zeg eigenlijk maar gewoon baggerlands. Wel vet koel.
Houd het a.j.b. op 'stiff upperlip' of stijve bovenlip.

info 30 juni 2017 17:16

Doordat W10 niet compatible is met eerdere versies wordt het voor klanten ook wel moeilijk erg gemaakt om over te stappen.

Neem bijvoorbeeld allerlei scanners, die het onder W10 niet meer willen doen. Dan neem je toch maar je toevlucht tot Orcale Virtual Box en Windows XP. Dan blijft je oude spul, dat nog prima werkt, tenminste nog gewoon draaien. En het start nog supersnel op ook. Dat zal bij de Politie niet anders zijn.

Waarom iets weggooien, wat nog prima werkt? Beveiliging is dan natuurlijk wel "een dingetje"....

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.