Branche
Tim Cook

Tim Cook: Android is net Europa

Tim Cook © CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original iPhonedigital
10 februari 2014
Topman Tim Cook heeft in een interview met The Wall Street Journal weer eens ouderwets uitgehaald naar Apples grote concurrent. Met deze keer een merkwaardige draai: Android is net Europa, zei Cook.

Bij Europeanen zal deze opmerking in eerste instantie vooral verwondering wekken. Maar Cook - die kennelijk weinig aandacht heeft besteed aan zijn geschiedenislessen - gaf er gelukkig uitleg bij: "Europa is een naam die iemand verzon voor Amerikanen die niet begrepen dat Europa een verzameling landen is die niet op Amerikaanse staten lijken. Ze zijn heel verschillend. Android is veel verschillende dingen. Hoeveel mensen die een Kindle gebruiken, realiseren zich dat ze Android gebruiken? En kijk eens wat Samsung doet door er steeds meer software aan toe te voegen. Het is een verschil van dag en nacht. Ze zijn niet te vergelijken."

Cooks kritiek op de fragmentatie in Android-land volgde op een sneer over de gebruikerservaring op Android-tablets. "De ervaring met Android-tablets is zo beroerd doordat de app niets meer is dan een opgerekte smartphone-app", zei Cook.

En hij suggereerde dat zijn Android-concurrenten te voortvarend naar grotere beeldschermen waren overgestapt, in antwoord op de vraag wanneer Apple hun voorbeeld volgt en ook met grotere beeldschermen komt. "Wij willen die grens niet over totdat de techniek er klaar voor is. We willen onze klanten iets voorschotelen dat in alle opzichten goed is - niet alleen qua formaat, maar ook in resolutie, helderheid, contrast en betrouwbaarheid. Er zijn veel parameters waaraan je een scherm moet testen, en die vinden wij allemaal belangrijk omdat we weten dat [dat scherm] het venster op de software is."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.