Beheer

Infrastructuur
Schiphol

Tijdelijk geen luchtverkeer op Schiphol door storing

Storing in het communicatiesysteem tussen de Luchtverkeersleiding (LVNL) en de piloten de oorzaak.

15 augustus 2018

Storing in het communicatiesysteem tussen de Luchtverkeersleiding (LVNL) en de piloten de oorzaak.

Op Schiphol was woensdag tijdelijk geen inkomend en uitgaand vliegverkeer mogelijk. Oorzaak was een storing in het communicatiesysteem tussen de piloten en de Luchtverkeersleiding. Vliegtuigen die op het moment van de storing in het Nederlandse luchtruim vlogen, konden veilig landen door gebruik van een back-up van het communicatiesysteem.

Al het vliegverkeer van en naar Schiphol is inmiddels hervat. Kort na 13.00 uur leidde een storing bij de Luchtverkeersleiding ertoe dat zowel inkomend als vertrekkend vliegverkeer werd stilgelegd. Eerst werd het vertrekkend verkeer weer opgestart. Korte tijd later konden er ook weer toestellen landen, zij het in eerste instantie in beperkte mate, meldt Schiphol.

Een woordvoerster van de luchthaven wijst erop dat de storing wel tot enige vertraging kan leiden en raadt passagiers aan de app of de website van de luchthaven te checken voor actuele vliegtijden.

1
Reacties
Numo Quest 18 januari 2019 14:28

Wat me erg verbaast is dat men klaarblijkelijk consumenten systemen en zakelijke kritische IT systemen hebben geintergreerd met elkaar i.p.v. deze los naast elkaar te laten bestaan, hoogstens gebruik laten maken van 'update' data zoals refresh van take offs en arrivals. Misschien een hele goede raad deze systemen gewoon autonoom te laten functioneren. Het gevaar op impact op de kritische business systemen is daardoor vele malen groter geworden.

Niet handig.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.