Innovatie & Strategie

Infrastructuur
Infrastructuur

Thuiswerken na de crisis: ‘bedrijven moeten strategisch naar infrastructuur kijken’

Waar zitten bottlenecks?

23 april 2020

Aan het begin van de coronacrisis – nu ruim een maand geleden – moest massaal thuiswerken opeens snel mogelijk gemaakt worden. Gelukkig bleek onze digitale infrastructuur dat goed aan te kunnen. Toch liggen er nog wel wat uitdagingen in het verschiet. Tijdelijke upgrades van bedrijven zijn mogelijk niet voldoende en bij datacenters kunnen bottlenecks ontstaan.

Ondanks de soms lichte paniek aan het begin van de crisis, toen iedereen halsoverkop thuis moest gaan werken, zijn experts het over één ding eens: de Nederlandse infrastructuur is ongelofelijk sterk. Veelvuldig thuiswerken zorgde al nauwelijks voor problemen en gaat dat in de toekomst ook niet doen. “Qua capaciteit ging het in begin in pieken omhoog, vooral het thuisverkeer. Maar als geheel kan het netwerk dat prima aan”, vertelt Michiel Steltman, directeur van Stichting Digitale Infrastructuur Nederland.

Naast dat sterke netwerk hebben we bovendien het geluk dat veel diensten en datacentra in het land zelf staan. Giganten als Google en Microsoft hebben hier hun datacenters gebouwd, waardoor de lijntjes kort zijn en we kunnen vertrouwen op verbindingen van eigen bodem. “Daardoor ontstaat er minder latency bij bijvoorbeeld videobellen”, verklaart Steltman. “We hebben echt een bevoorrecht plekje in Europa.”

Bottlenecks bij datacenters

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!