Beheer

Netwerken

Thuismodem Ziggo wordt wifi-hotspot

26 april 2013
Het thuismodem van ruim 1 miljoen internetgebruikers is vanaf deze zomer tegelijkertijd een 'wifi hotspot' voor vreemden die buiten op straat lopen. Internetprovider Ziggo begint met de uitrol van een landelijk wifi-netwerk dat gebruikmaakt van een extra kanaal in de apparatuur bij klanten thuis.

Smartphone-, tablet- en laptopgebruikers met een Ziggo-abonnement hebben hierdoor ook buitenshuis en onderweg toegang tot het internet, stelt Ziggo. Het bedrijf benadrukt dat er geen gevolgen zijn voor gewone internetgebruikers. Alle privénetwerken blijven volledig afgeschermd. Ook heeft de extra wifi-functie geen effect op de snelheid van iemands internetverbinding.

Ziggo is naar eigen zeggen de eerste onderneming die op deze manier een groot wifi-netwerk creëert. Eerder liet onder meer KPN ook al weten soortgelijke plannen te hebben.

In mei eerste hotspots in Den Haag

Ziggo hield afgelopen maanden in Groningen al een test onder 18.000 klanten. In mei worden de eerste 65.000 hotspots in Den Haag aangeschakeld. Het is de bedoeling dat over ongeveer een jaar alle 1,8 miljoen breedband-internetklanten van Ziggo onderdeel zijn van het wifi-netwerk.

Klanten die hun thuismodem niet willen 'delen', kunnen bezwaar maken. Bij de test bleek niettemin dat minder dan 1 procent van de klanten de hotspot-functionaliteit uitzette en niet wilde meedoen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.