Management

Carriere
Thuiswerken

Thuis ben je productiever, maar nu misschien niet

Wekenlang verplicht thuiswerken is een uitdaging: "Verwacht niet teveel van jezelf".

9 april 2020

Als je thuis aan het werk bent, ben je productiever. Het is een uitspraak die vaak gedaan wordt. Maar thuiswerken is nu anders dan normaal. Gaat het productiviteitsvoordeel wel op in de huidige situatie? En ben je ook na wekenlang alleen maar thuiswerken nog productiever?

De gerenommeerde Stanford University in de Verenigde Staten onderzocht in 2015 bij het Chinese bedrijf Ctrip welke effecten thuiswerken had op de productiviteit van werknemers. Medewerkers van het callcenter die zich aanmeldden voor het onderzoek, werden ingedeeld in twee groepen. De ene groep werkte negen maanden lang vanaf kantoor, de andere groep deed dat vanuit huis.

De resultaten waren positief voor de thuiswerkers. Deze groep bleek een aanzienlijke 13 procent productiever. Een bescheiden deel (9 procent) van die verhoogde productiviteit is toe te schrijven aan het feit dat er meer minuten per werkdag gewerkt werden. Dit simpelweg doordat mensen minder pauzes en ziekteverlof namen. Een klein deel (4 procent) kwam van meer telefoontjes per minuut, wat mogelijk werd als gevolg van de rustigere werkomgeving in de thuiswerksituatie.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!