‘Testers staan bloot aan bovengemiddeld veel stress’

10 september 2010

De druk op professionele softwaretesters is extreem hoog, met burn-outs en falende testprojecten tot gevolg. Dat stelt Rik Teuben, technisch manager Testen bij VX Company. Jaarlijks worden miljarden euro’s verspild door falende ICT-projecten. “Weerbare, goed communicerende testprofessionals kunnen het verschil maken tussen mislukking en succes. Maar er wordt wel wat verwacht.” De eisen waar een professioneel tester tegenwoordig aan moet voldoen, blijken in de praktijk vaak tegenstrijdig, weet Teuben. Zo wordt verwacht dat testers gestructureerd en tegelijkertijd flexibel hun werkzaamheden verrichten. “Daarnaast staan testers bloot aan bovengemiddeld veel stress als gevolg van de duivelsdriehoek van tijd, geld en kwaliteit waarin ze acteren. Er wordt volledigheid gewenst, maar binnen een te kort tijdsbestek. Voor een professionele tester is deze opdracht vaak ondoenlijk, en tegenstrijdig met zijn natuurlijke wil om perfectie te leveren.”

Volgens Teuben wijst onderzoek uit 2008 van Morten Hougard uit dat het aantal burn-outgevallen onder softwaretesters bovengemiddeld hoog is. “Als tester ben je destructief bezig: je bent altijd op zoek naar wat er niet deugt. Je moet je constant bewijzen. Als een systeem wordt opgeleverd en het wordt goed ontvangen, dan is het goed gebouwd, maar als het niet bevalt, is het ineens niet goed getest. Als het misgaat wijst iedereen naar jou”, verklaart Teuben, die er snel aan toevoegt dat testers hierover niet mogen klagen. “Je moet er tegen kunnen, anders zoek je maar wat anders. Ik hou niet van die piepkuikens.”

Hij stond aan de wieg van Testfactor, een intern trainingsprogramma met een doorlooptijd van een jaar voor testers van VX Company, waarmee zij zich onder andere beter kunnen wapenen tegen de toenemende stress en hun persoonlijke effectiviteit kunnen vergroten. Toen VX Company merkte dat de interesse voor het leerprogramma groeide, nam het contact op met opleider NOVI. Samen ontwikkelden ze het programma tot een volwaardig leerprogramma op hbo-niveau voor ervaren testers en testafdelingen. De eerste groep van twaalf testers volgt momenteel dit aangepaste programma en binnenkort gaat nog een aantal cursusgroepen van start.

De opleiding kost via NOVI 3200 euro per persoon, maar werkgevers kunnen een aanzienlijk deel terugkrijgen via de zogenaamde WVA-regeling (Wet vermindering afdracht loonbelasting), een belastingvoordeel voor bedrijven die hun werknemers scholen. Daarbij moet aan bepaalde voorwaarden voldaan worden. Dat houdt onder meer in dat het bedrijf zich betrokken opstelt. Zo moet er een coach worden aangesteld die de verrichtingen van de cursist nauwlettend in de gaten houdt en indien nodig bijstuurt.

Kees Louwman, directeur van NOVI, vertelt dat er binnen de programma’s veel aandacht is voor het belang van communicatieve vaardigheden. “Dit wordt zowel door testers als werkgevers nog vaak onderschat. Als de IT-kennis, de kennis van het domein en de testvaardigheden up-to-date zijn, denkt men de klus te kunnen klaren. De zachte factor communicatie wordt echter onderschat, terwijl deze steeds belangrijker wordt door de toenemende complexiteit, agile-ontwikkelmethoden en de groeiende hoeveelheid stakeholders”, aldus Louwman.

Om kwalitatief hoogwaardige testen uit te voeren, is gestructureerd testen alleen niet meer afdoende. Teuben en Louwman pleiten daarom voor een aanpak die gestructureerd testen combineert met een agile mindset. “Het zogenaamde stragile testen. Hierbij wordt een duidelijke teststructuur gecombineerd met heldere communicatie en een duidelijk testprofiel naar de betreffende stakeholders, waarbij het einddoel – goed functionerende software – centraal staat”, licht Teuben toe.

Hij verwacht dat de werkdruk voor testers de komende tijd alleen nog maar verder toe zal nemen. “Aan het begin van de economische crisis heeft onze testafdeling het zwaar gehad. De vraag liep sterk terug en de tarieven kwamen flink onder druk te staan. Maar inmiddels stromen de aanvragen weer binnen. We hebben niemand meer op de bank zitten en huren zelfs weer freelancers in om onze klussen te kunnen klaren.”

Teuben vindt juist het sociale aspect het grote pluspunt van het testvak. “Testen is zo soft als wat. Ik zou het een sociale wetenschap willen noemen. Het is zoveel meer dan bugs ontdekken. Je bent een belangrijk onderdeel van het engineeringproces, en als er iets dreigt te ontsporen, ben jij degene die aan de bel moet trekken. Je hebt met veel verschillende mensen te maken, die je elk op de juiste manier moet aanspreken. Het is een afwisselend en leuk vak, waarin ook vrouwen zich uitstekend thuis voelen.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!