Beheer

Netwerken
Test: zes premium Android-smartphones

Test: zes premium-Androidsmartphones

We testten zes Androidsmartphones van Asus, BlackBerry, HTC, Huawei, Motorola en Samsung. Accuduur blijft problematisch.

23 oktober 2018

Premium-smartphones kosten soms meer dan een goed uitgeruste bedrijfslaptop. Behalve een prijsstijging zien we niet zoveel vernieuwing bij de huidige topmodellen van bijvoorbeeld HTC, Huawei en Samsung. Integendeel: de accuprestaties lijden onder de steeds krachtigere uitrusting.

Minder bekende fabrikanten, zoals Asus, BlackBerry en Motorola, hebben smartphones met een democratischer prijskaartje die ook goed presteren. Deze ‘mindere goden’ zijn voorzien van innovatieve functies, zoals modulaire uitbreidbaarheid, of zetten meer in op bedrijfsfuncties, zoals een verbeterde beveiliging.

De testmethode

We beoordelen de geteste smartphones aan de hand van meer dan tweehonderd verschillende criteria. We geven punten voor objectieve criteria (uitrusting, draagbaarheid, autonomie, straling). Op basis daarvan berekenen we een functionaliteitsscore op 10 punten. We geven ook punten op subjectieve criteria zoals bouw- en schermkwaliteit, zakelijke beveiliging, bedieningsgemak, reactiesnelheid en precisie van het aanraakscherm, extra mogelijkheden en onze algemene indruk. Dat geeft ons een subjectieve testscore op 10 punten. Ten slotte berekenen we een snelheidsscore op 10 punten op basis van verschillende platformspecifieke en -onafhankelijke benchmarks die de autonomie, de algemene snelheid, de grafische snelheid, de wifidownloadsnelheid en de internetsnelheid meten. Op basis daarvan berekenen we gewogen prestatie- en prijsprestatiescores op 10 punten.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!