Development

Artificial Intelligence
Tesla

Tesla krijgt autonoom rijden niet op orde

Tesla worstelt met autonoom rijden op parkeerterrein, waardoor prijsstijging nu wordt uitgesteld.

© Tesla
22 augustus 2019

Tesla worstelt met autonoom rijden op parkeerterrein, waardoor prijsstijging nu wordt uitgesteld.

Tesla-topman Elon Musk had vorige maand toegezegd dat de Enhanced Summon-functionaliteit medio augustus gereed zou zijn. Die mogelijkheid om een Tesla-auto naar je toe te roepen en je (als een hond) te laten volgen zou dan de eerder aangekondigde prijsstijging het waard maken. Zo verzekerde Musk in een tweet. Hij claimt nu dat de zelfrijdende functie over 4 tot 8 weken gereed is.

Tesla heeft nu de prijsverhoging van duizend dollar uitgesteld. Het uitstel geldt totdat versie 10 van de software, met daarin dan de slimme 'roep'-functionaliteit, breed wordt uitgebracht, zo meldt Musk nu in een tweet. Daarbij geeft hij aan dat die zelfrijdende mogelijkheid "ongeveer 4 tot 8 weken" weg ligt. De exacte timing is volgens de mede-oprichter en CEO van Tesla afhankelijk van hoe de early access-fase van die software verloopt.

'Magisch', weer binnenkort

Daarmee corrigeert Musk zijn eigen prognose van halverwege juli dat de summon-technologie rond 16 augustus gereed én breed uitgebracht zou zijn. "Het zal magisch zijn. Veel hard werk door het Autopilot-team", hield de topman zijn klanten toen voor. Tesla-rijders die wagens hebben met daarin de FSD-upgrade (Full Self Driving, met bijbehorende chip) krijgen met toegang tot de early access, zo verzekert Musk.

Hij licht daarbij toe dat de komende weken nog nodig zijn om interne kwaliteitscontrole (QU) af te ronden, voor de veiligheid van de zelfrijdende functionaliteit. Dat zal "hopelijk gedaan zijn in ongeveer 4 weken". Technieuwssite Ars Technica merkt fijntjes op dat Musk vorig jaar november al heeft medegedeeld dat de summon-technologie 'over enkele weken' klaar zou zijn. De topman tweette op 1 november dat deze zelfrijdende functie binnen "ongeveer 6 weken gereed" zou zijn.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.