Overslaan en naar de inhoud gaan

Tesla krijgt autonoom rijden niet op orde

Tesla-topman Elon Musk had vorige maand toegezegd dat de Enhanced Summon-functionaliteit medio augustus gereed zou zijn. Die mogelijkheid om een Tesla-auto naar je toe te roepen en je (als een hond) te laten volgen zou dan de eerder aangekondigde prijsstijging het waard maken. Zo verzekerde Musk in een tweet. Hij claimt nu dat de zelfrijdende functie over 4 tot 8 weken gereed is.
Tesla
© Tesla
Tesla

Tesla heeft nu de prijsverhoging van duizend dollar uitgesteld. Het uitstel geldt totdat versie 10 van de software, met daarin dan de slimme 'roep'-functionaliteit, breed wordt uitgebracht, zo meldt Musk nu in een tweet. Daarbij geeft hij aan dat die zelfrijdende mogelijkheid "ongeveer 4 tot 8 weken" weg ligt. De exacte timing is volgens de mede-oprichter en CEO van Tesla afhankelijk van hoe de early access-fase van die software verloopt.

'Magisch', weer binnenkort

Daarmee corrigeert Musk zijn eigen prognose van halverwege juli dat de summon-technologie rond 16 augustus gereed én breed uitgebracht zou zijn. "Het zal magisch zijn. Veel hard werk door het Autopilot-team", hield de topman zijn klanten toen voor. Tesla-rijders die wagens hebben met daarin de FSD-upgrade (Full Self Driving, met bijbehorende chip) krijgen met toegang tot de early access, zo verzekert Musk.

Hij licht daarbij toe dat de komende weken nog nodig zijn om interne kwaliteitscontrole (QU) af te ronden, voor de veiligheid van de zelfrijdende functionaliteit. Dat zal "hopelijk gedaan zijn in ongeveer 4 weken". Technieuwssite Ars Technica merkt fijntjes op dat Musk vorig jaar november al heeft medegedeeld dat de summon-technologie 'over enkele weken' klaar zou zijn. De topman tweette op 1 november dat deze zelfrijdende functie binnen "ongeveer 6 weken gereed" zou zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in