Tesla zonnepaneeldakpannen

Tesla integreert zonnepanelen in dakbedekking

Dakpannen zijn geheel gemaakt van glas

31 oktober 2016

Dakpannen zijn geheel gemaakt van glas

Tesla-baas Elon Musk heeft een nieuw type dakbedekking geïntroduceerd, bestaande uit elementen met ingebouwde zonnepanelen. Daarmee hoopt hij een groot publiek te bereiken die de huidige manier van zonnecelgebruik (grote panelen die op een bestaand dak zijn vastgeschroefd) maar niets vinden.

Het idee van de dakpan met zonnecellen is niet nieuw, alleen pakt Musk het via Tesla uitermate groot aan. Hij heeft een reeks dakpannen laten ontwerpen die gemaakt zijn van glas en exact lijken op de standaard daken die in de VS veel worden gebruikt.

"Vanaf de grond zie je alleen maar een standaard dak, van bovenaf komen de zonnecellen volop in beeld", aldus Musk bij de presentatie van zijn nieuwe product. Nadere informatie over de zonneceldakpannen van Tesla is hier te lezen.

Het idee, om zonnecellen te integreren in dakpannen is al eerder bedacht. Ook in ons land zijn er mensen die een dak met daarop lappen zonnepanelen een foeilelijk gezicht vinden. Er zijn echter alternatieven leverbaar, die zorgen voor een meer aantrekkelijk uiterlijk van het dak.

Musk heeft nog niet uitgelegd hoe duur de nieuwe pannen zullen worden. Wel wilde hij kwijt dat een dak dat is belegd met de nieuwe pannen minder zal kosten dan een traditioneel dak dat is volgezet met grote zonnepanelen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.