Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugval in vraag naar computerchips raakt Samsung hard

Samsung heeft de winst in het vierde kwartaal flink zien dalen, als gevolg van een zwakkere vraag naar chips na jaren van flinke groei. Dat kwam dinsdag naar voren uit voorlopige resultaten over de laatste verslagperiode van het jaar. Ook de omzet liet een stevige daling zien.
Samsung Semiconductor
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

De technologiegigant waarschuwde eerder al voor tegenvallende prestaties bij zijn belangrijke chipdivisie. Het Zuid-Koreaanse conglomeraat zag de operationele winst met bijna 29 procent kelderen tot 10,8 biljoen won.

Dat is omgerekend bijna 8,5 miljard euro. De opbrengsten kwamen 10,6 procent lager uit op 59 biljoen won. Samsung maakt de definitieve cijfers later deze maand bekend.

Verdere daling in aantocht

Samsung denkt dat de prijzen van chips in de loop van het jaar een verdere daling zullen laten zien, onder meer door een zwakkere vraag in China en internationale handelsspanningen. Kenners denken dat de mobiele telefonietak van Samsung de prestaties de komende kwartalen enigszins op de been zal houden. Maar bij dat onderdeel heeft het concern, net zoals zijn grote rivaal Apple, al tijden veel last van concurrentie van partijen als Huawei en Xiaomi. Die breiden hun activiteiten in China en andere opkomende markten in sneltreinvaart uit.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in