Development

Security
uva

Tentamens duizenden studenten uitgesteld door storing UvA

Inlogprobleem voor medewerkers en studenten

© Universiteit van Amsterdam
20 oktober 2020

Inlogprobleem voor medewerkers en studenten

Duizenden studenten van de Universiteit van Amsterdam hebben zien hun tentamens uitgesteld worden vanwege een storing in de systemen. Dat meldt universiteitsblad Folia. De storing gebeurde dinsdagmiddag.

Het lukte zowel scholieren als medewerkers niet om in te loggen. De problemen deden zich voor bij systemen als Canvas en Zoom. Omdat het tentamenweek is komt de storing bijzonder slecht uit. Alle toetsen voor dinsdag werden afgelast waardoor duizenden studenten het tentamen op een ander moment moeten maken. 

Niet alle studenten ondervonden problemen. Een gedeelte kon het tentamen ook alsnog per e-mail afleggen. Storingen bij onderwijsinstellingen komen vaker voor. Vanwege de coronacrisis verlopen tentamens vrijwel volledig online. 

Financiële schade

Ook bij overheden en ziekenhuizen komen storingen geregeld voor. De schade kan soms flink in de papieren lopen. De schade van de ICT-storing bij de gemeente Utrecht op 11 juni dit jaar bedraagt een half miljoen euro. Op die lentedinsdag had de gemeente last van een netwerkstoring waardoor medewerkers geen toegang hadden tot de computersystemen. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.