Beheer

Security
Jeff Bezos

'Telefoon Bezos gehackt via appje van Saudische kroonprins'

Intieme details verschenen in roddelblad.

Jeff Bezos © Amazon
22 januari 2020

Intieme details verschenen in roddelblad.

De mobiele telefoon van Amazon-miljardair Jeff Bezos zou in 2018 zijn gehackt nadat hij een WhatsApp-bericht had ontvangen van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dit bizarre nieuws meldt de Britse krant The Guardian dinsdag.

Met het appje van de kroonprins kreeg Bezos ook malware meegestuurd. Dat zat besloten in een video. Bezos en de kroonprins hadden kennelijk al enige tijd een vriendschappelijke app-uitwisseling. Begin mei 2018 kreeg Bezos het ongewenste document toegestuurd.

In de uren daarna werden grote hoeveelheden data uit de telefoon van Bezos gehaald. Het is niet bekend wat dat precies inhield of wat er mee is gebeurd.

Experts begonnen vorig jaar januari een onderzoek van de telefoon van Bezos nadat intieme details over zijn privéleven in het Amerikaanse roddelblad National Enquirer verschenen. Saudi-Arabië ontkende eerder al dat de telefoon van Bezos doel van een actie was geweest.

Het bericht over de hack verscheen het eerst in The Guardian, maar werd bevestigd door andere bronnen van onder meer The New York Times en The Financial Times.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.