Tekort IT’ers groeit in Silicon Valley

1 oktober 2010

 “Ik heb het afgelopen kwartaal honderd man aangenomen, maar ondanks de nog forse werkloosheid in Californië heb ik moeite de mensen te krijgen die ik nodig heb”, zegt Frank Slootman, president van EMC2’s Backup Recovery Systems, het voormalige DataDomain. “In 2002-2003 hebben we een massale uittocht gezien, maar de ‘business’ gaat nu weer behoorlijk goed. De technologiesector is weer terug bij zijn fundamenten. Je kunt niet meer zo’n bedrijfsvoering hebben als in de dotcombubble. De sector is door die ervaring een stuk sterker geworden.”

Is er nu weer voldoende geld om te investeren? Slootman zegt dat de criteria van de investeerders nog altijd hetzelfde zijn. “Het idee moet overtuigend zijn en het team moet overtuigend zijn. Maar er zijn tonnen vol investeringsgeld beschikbaar.” Hij wijst op het gigantische kapitaal van de technologiebedrijven. “Obama klaagt dat de Amerikaanse industrie op 2 tot 3 biljoen (1000 miljard) dollar zit, maar het niet uitgeeft.”

Toch neemt de interesse van venture capitalists weer toe, blijkt uit cijfers uit het MoneyTree rapport van PricewaterhouseCoopers/National Venture Capital Association op basis van cijfers van Thomson Reuters. Zo steeg het geïnvesteerde risicokapitaal in het tweede kwartaal van dit jaar naar 6,8 miljard dollar, het hoogste bedrag sinds het derde kwartaal van 2008.

Een van de starters die vorig jaar begon, is Flipboard, een bedrijf dat tekst, foto’s en video uit verschillende social media bij elkaar brengt en als een glossy magazine op de iPad presenteert. De technisch directeur (CTO) van Flipboard, is Arthur van Hoff, de bekende IT-ondernemer. Ondanks dat Flipboard geen kant-en-klaar verdienmodel rond de toepassing heeft, sleepte het bedrijf in maart dit jaar 10,5 miljoen dollar aan investeringsgeld binnen van een consortium van onder meer Kleiner Perkins Caufield & Byers en Index Investment.

Voor Van Hoff is de aanwezigheid in Silicon Valley nog altijd cruciaal voor het succes van IT-starters. “Alleen hier is het talent en de technologie voorhanden om zo’n team samen te stellen”. Ook Mike McCue, de bedenker van het Flipboard-concept en de algemeen directeur van het bedrijf, heeft zijn ervaring in het bouwen van een bedrijf door combinatie van juiste talenten. McCue richtte in 1999 TellMe op, dat hij in 2007 voor 400 miljoen dollar verkocht aan Microsoft.

Desondanks was het voor de doorgewinterde bedrijvenontwikkelaars niet eenvoudig het Flipboard-team te formeren. “De eerste werknemer die wij in dienst namen, was een recruiter met een groot netwerk onder topkwaliteit software-engineers”, zegt McCue. “Uit haar kring kwam onze softwarearchitect en andere kernleden van het team.” Inmiddels heeft Flipboard in een jaar tijd zo’n 21 man in dienst genomen.

Maar ook bij de grote bedrijven is de vraag naar personeel volledig terug. Woordvoerder Marc Musgrove van Cisco Systems: “Wij hebben een moeilijk jaar gehad waarin we eenmalig een aantal mensen moesten laten gaan. Nu hebben we al weer vier kwartalen groei, waarvan het laatste het beste dat we ooit hadden. Wij hebben vooral nieuwe mensen nodig in de groeisectoren, niet alleen hier maar ook in Bangalore.”

Arpit Joshipa, vicepresident IP Solutions bij Ericsson, hecht echter groot belang aan de aanwezigheid in Silicon Valley. “Internettalent zit alleen hier”, stelt hij. “Drie jaar geleden, na de grote ontslagronden, was het makkelijk de juiste mensen te krijgen, maar nu niet meer. Ik heb vooral applicatiespecialisten nodig. Specialisten op mobiel gebied ook, maar die hebben we zelf genoeg. Die halen we gewoon uit Europa naar Silicon Valley.”

Ericsson heeft onderzoeks- en ontwikkelcentra in India en diverse Europese landen. Het belang van Silicon Valley neemt in zijn ogen alleen maar toe: Nu het centrum van de ontwikkeling van mobiele apparatuur verschuift van de Noord-Europese landen naar Silicon Valley, denk aan Apple en Google, is het voor de ontwikkeling van het ecosysteem rond netwerken belangrijk dat Ericsson als belangrijkste infrastructuurleverancier meeverhuist. Joshipa verwacht dat de industrie aan de vooravond staat van een versnelling. “De mensen met geld zijn weer wakker en dan gaan de zaken opstarten. Zij zien mobiliteit als ‘the next big thing’.”

Silicon Valley loopt voorop

De werkgelegenheid rond de baai van San Francisco is nog lang niet terug op het niveau van een decennium geleden toen de dotcombubble op zijn hoogtepunt was. In juni was de werkloosheid met 9 procent zelfs nog hoger dan een jaar eerder. Maar de regio doet het goed ten opzichte van de andere delen van Californië dat, als geheel, een werkloosheidspercentage van 12 heeft, zo blijkt uit cijfers van Employment Development Department van de staat. De werkloosheid in de hele Verenigde Staten bedraagt 9,5 procent.De gunstige situatie in Silicon Valley is vooral een gevolg van banengroei in de IT-sector. De computer en electronics manufacturing is al goed voor 12,5 procent van de banen in de regio, ofwel vijf keer hoger dan in de rest van het land. Een rondvraag bij bedrijven in de regio maakt duidelijk dat er volop vraag is naar personeel. Google bijvoorbeeld nam het afgelopen kwartaal alleen al tweeduizend nieuwe mensen aan. “Wij hebben op dit moment veel mensen nodig in verkoop en engineering”, zegt Google-woordvoerder Jordan Newman. Google heeft overigens over belangstelling niet te klagen. Het bedrijf ontvangt per dag drieduizend sollicitaties. “Wij spenderen heel veel tijd aan zeker te stellen dat we de juiste mensen inhuren die volledig tot hun recht kunnen komen bij Google”, verzucht Jordan.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!