Loopbaan

Carriere
wanhoop

‘Tekort aan IT’ers speelt vooral overheid parten’

Overheid spant de kroon met groei vraag naar IT'ers, maar dreigt de boot te missen door lagere salarissen.

© Shutterstock
4 juli 2017

De aanhoudende groei in vraag naar IT’ers lijkt vooral overheidsorganisaties parten te spelen in hun IT-ambities. Dat blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het tweede kwartaal van 2017’ van Yacht.

Eerder meldde AG Connect al dat steeds meer IT-dienstverleners omzet zeggen mis te lopen, doordat vacatures voor IT’ers steeds langer open staan. Zo liet Ordina weten dat IT-vacatures steeds lastiger in te vullen zijn, maar ook dat het steeds meer personeel ziet vertrekken, onder meer naar klanten in de financiële dienstverlening.

Het tweede kwartaal van 2017 laat net als in de voorgaande kwartalen een stijging zien in de vraag naar hoogopgeleide IT’ers, meldt Yacht. Het gaat om een groei van 32% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Maar waar de groei in de vraag naar hoogopgeleide IT’ers afgelopen kwartaal voor de gehele markt 32% steeg, stak de overheid daar met een groei van 65% met kop en schouders bovenuit.

Volgens Rikkert Achtereekte, business development manager bij Yacht IT, stelt de  aanhoudende vraag naar IT’ers de markt voor grote uitdagingen. Hij stelt dat het bedrijfsleven de slag om talent momenteel wint, ten koste van de overheid.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!