Management

Carriere
Tekort aan IT-personeel remt groei bedrijven

Tekort aan IT-personeel remt groei bedrijven

Mismatch tussen vraag en aanbod van kennis en vaardigheden zorgen voor grote problemen op arbeidsmarkt.

6 februari 2019

Mismatch tussen vraag en aanbod van kennis en vaardigheden zorgen voor grote problemen op arbeidsmarkt.

Schaarste op de ICT-arbeidsmarkt heeft impact op de omzet- en winstontwikkeling van organisaties. Volgens onderzoek van ING is het grootste probleem op de arbeidsmarkt de mismatch tussen vraag en aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden.

Eind vorig jaar ervoer 60 procent van de ondervraagde bedrijven een tekort aan personeel. Dat wil niet zeggen dat de juiste mensen helemaal niet te vinden zijn; organisaties moeten er alleen langer naar zoeken of beter hun best voor doen. Door het tekort aan medewerkers voorziet een meerderheid van de organisaties een lagere winst of omzet over dit jaar.

Rem op de groei

Het aantal openstaande vacatures lag vorig jaar vooral in de ICT en in de bouw op een hoog niveau, namelijk boven het niveau van voor de crisis die in 2008 begon. Mark Hoevenaars, directeur Strategie en Marketing van software- en systeemontwikkelaar Sioux zegt tegen het AD: “Ik zou honderd mensen een baan kunnen geven, maar ze zijn er gewoon niet. We krijgen het op deze manier gewoon niet voor elkaar om onze doelstellingen te behalen. We zouden 25 procent kunnen groeien als we de mensen hadden.”

Drie manieren om tekort het hoofd te bieden

Om het personeelstekort het hoofd te bieden, zoekt Sioux mensen in het buitenland, gaat het bedrijf samenwerkingen aan met buitenlandse bedrijven en probeert het jongeren en dan met name vrouwen te interesseren voor techniek. Uit het onderzoek van ING blijkt dat bedrijven drie opties hanteren om het tekort het hoofd te bieden: het opleiden van nieuw en/of bestaand personeel, het inhuren van tijdelijke krachten of het uitbreiden van de uren van het huidige personeel en het automatiseren van werkzaamheden zodat efficiënter gewerkt kan worden.

Context ontbreekt

“De groeiproblemen door personeelsschaarste zijn duidelijk, maar of het hoog, laag, goed of slecht is in verhouding tot eerdere jaren, weten we nog niet. We kunnen het niet vergelijken met eerdere resultaten, omdat dit de eerste keer is dat we dit onderzoek hebben gedaan, zegt ING-onderzoeker Katinka Jongkind tegen het AD.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
3
Reacties
Leyla Haji-zade 14 mei 2019 12:03

Het is zeker een feit dat veel bedrijven niet goed door cv's heen lezen of kant-en-klare HBO IT'ers willen welke exact het gewenste profiel beschikken. Helaas blijft er dan een zeer kleine groep kandidaten over om de beschikbare vacatures te vullen. Zoals in het artikel van Kim genoemd is, is het opleiden van nieuw en/of bestaand personeel ook één van de opties, maar vaak wordt dit gezien als een moeilijke taak waar veel tijd, geld en organisatie bij te pas komt en hierdoor kiezen bedrijven vaak voor werknemers uit verre landen.

Wij hebben het HBO IT Talents Program opgezet met het streven om bedrijven bewust te maken van een nieuwe niche kandidaten, hierbij worden getalenteerde MBO-4 vakspecialisten Applicatie- en mediaontwikkelaar opgeleid door middel van een deeltijd HBO studie tot HBO developers. Terwijl deze vakspecialisten bezig zijn met de deeltijd opleiding zijn ze vanaf dag één ook direct inzetbaar binnen het bedrijf door hun praktische kennis. Op korte termijn kunnen zij door de opgedane kennis tijdens deze deeltijd opleiding steeds meer en moeilijkere taken oppakken.

Het programma vergoed en organiseert alles omtrent de studie van de HBO IT Talents. Hierdoor wordt het opleiden van werknemers geen obstakel meer voor deze bedrijven. Het HBO IT Talents Program heeft al laten blijken dat het een succesvol project is. KPN heeft namelijk al een aantal vakspecialisten in dienst en kan ook bevestigen dat dit een gunstig keuze is geweest voor het bedrijf. Meer over ons is te lezen op https://hboittalents.nl/nl/

Twan 10 mei 2019 11:16

De genoemde bedrijven zouden beter door cv's heen moeten lezen. Steeds weer heb ik het idee dat er iemand van de HRM afdeling bingo zit te spelen. Zodra iets op het bingo-lijstje ontbreekt komt de afwijzing al je kant op. Mijn afwijzingsrecord ligt op minder dan 10 minuten na het versturen van mijn cv omdat het woordje Vision er niet op stond. De basis van 7 jaar software-development en zo'n 15 jaar technisch support werd gewoon genegeerd. Of men twijfelt met die ervaring aan een HBO-niveau omdat het 20 jaar geleden prima was om een kort-HBO traject te volgen.

Dan kan je inderdaad beter investeren in een on-ervaren student direct van school die nog aan zijn carrier moet werken. Waarschijnlijk binnen 2 jaar al weer weg gaat omdat hij bij een ander bedrijf 100 euro meer kan verdienen of mooiere velgen bij een lease auto kan krijgen.

Ronald Wouterson 07 februari 2019 12:38

Dit is typisch outs!ourcing lobby en gaat geheel voorbij aan de duizenden ICT-ers in de WW die verdrongen zijn door Indiase bedrijven, dit in strijd met de Europese regelgeving in en Nederland kennisland. Zie ook P.I.O.N. project.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.