Beheer

Security
Beveiliging

Tekort aan experts remt groei investeringen in security

Groei geen 15 maar 8 procent

Beveiliging © CC0 Pixabay,  DS-Foto
16 augustus 2017

Groei geen 15 maar 8 procent

De uitgaven aan IT-beveiliging blijven stijgen maar niet tot in de hemel. Een tekort aan deskundige medewerkers beperkt die ongebreidelde groei.

Er wordt wel meer uitgegeven aan IT-beveiliging en de meeste organisaties nemen ook meer mensen aan hiervoor, maar juist doordat er een groot tekort is aan beveiligingsexperts nemen de investeringen in security minder toe dan verwacht. Uit een onderzoek onder 580 bezoekers van Black Hat eerder dit jaar bleek al dat 71 procent vindt dat hun organisaties niet genoeg beveiligingsexperts in huis hebben om alle dreigingen tegen te gaan die het komende jaar verwacht worden.

Daar komt bij dat er ook bij ruim de helft niet genoeg budget wordt vrijgemaakt voor investeringen in security. John Pescatore van Sans Institute laat aan nieuwssite DarkReading weten dat “De uitgaven aan security meer gebaseerd zijn op falen, dan op werkelijke behoefte. Hoe veiliger men zich voelt, des te minder men er aan uitgeeft.”

Belangrijker is echter het feit dat er niet genoeg securitymensen te krijgen zijn. Jeff Pollard, analist bij Forrester Research: “Je kunt maar een paar grote projecten per jaar doen doordat je maar een beperkt aantal mensen hebt met de juiste kennis en kunde.”

Dat leidt er toe dat de uitgaven aan security weliswaar behoorlijk blijven groeien, 7,6 procent volgend jaar en 8 procent jaarlijks tot 2020 volgens Gartner. Maar dat zijn niet de groeicijfers die bijvoorbeeld CyberSecurity Ventures voorzag. Die ging er vanuit dat de omzet tot 2021 met 12 tot 15 procent per jaar zou toenemen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.