Overslaan en naar de inhoud gaan

Techreuzen gaan gezamenlijk aan de slag voor eBPF Foundation

Microsoft, Facebook, Google en Netflix gaan samenwerken aan de eBPF Foundation. Dat kondigen de bedrijven aan in een gezamenlijke statement. Door de krachten te bundelen moet eBPF nog sneller verbeteren.
Linux Foundation logo

Het zogeheten extended Berkeley Packet Filter (eBPF) is bedoeld als middel om netwerkverkeer te analyseren. Dat kan door het onderscheppen van packets. Dankzij virtual machines wordt er steeds meer mogelijk voor eBPF. Het kan onder meer dienst doen voor monitoring en beveiliging van zaken in de Linux-kernel. Het inventieve aan deze tool is dat het programma's geïsoleerd (in een sandbox) kan draaien ín de kernel van het besturingssysteem zónder dat die kern aangepast hoeft te worden.

Efficiën te embedden

“EBPF stelt ontwikkelaars in staat om programma's veilig en efficiënt te embedden in elke software, inclusief de kernel van het besturingssysteem”, zo meldt de Linux Foundation, waar eBPF Foundation een onderdeel van is. Microsoft kondigde eerder al aan dat het een opensourceproject ging starten om eBPF werkend te krijgen op Windows 10 en Windows Server 2016 en nieuwer. Momenteel werkt het in de Linux-kernel.

“eBPF heeft de manier waarop we over het besturingssysteem denken opnieuw gedefinieerd en heeft geleid tot een enorme innovatiegolf op het gebied van netwerken, beveiliging en observeerbaarheid. Vanwege de grote relevantie in de cloud-native wereld, is de acceptatie van eBPF in een ongelooflijk tempo aan het versnellen”, zegt Daniel Borkmann, één van de ontwikkelaars.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in