Management

Branche
thuiswerken

Techbedrijven worstelen met (niet) terugkeren naar de werkvloer

Verschillende strategieën, maar de praktijk blijft lastig.

© CC0 - Unsplash.com Neringa Šidlauskaitė
25 november 2021

Verschillende strategieën, maar de praktijk blijft lastig.

Grote techbedrijven blijven worstelen met de manier waarop ze hun personeel willen laten werken tijdens en vooral na de coronapandemie. De verschillende strategieën kennen allemaal voor- en nadelen en alle medewerkers tevreden stemmen lijkt onmogelijk. Hoe pakken de grote IT-bedrijven het aan?

Veruit de meeste techbedrijven laten het grootste deel van hun personeel sinds maart 2020 thuiswerken. Maar tot wanneer? Tot de coronapandemie voorbij is? Of wanneer de baas het veilig genoeg acht? Het zijn vragen waar werkgevers en werknemers mee worstelen, zeker nu de pandemie langer aanhoudt dan veel organisaties verwacht hadden. In augustus publiceerde AG Connect een achtergrondartikel over hoe IT-bedrijven en werknemers ruziën over wel of niet blijven thuiswerken

Hoe staan de zaken er bijna vier maanden later voor? Wat nu meer lijkt mee te spelen bij de terugkeer naar de werkvloer, is de houding van werknemers en bedrijven rondom vaccineren tegen het coronavirus. Verschillende techbedrijven verplichten hun werknemers om (deels) weer op kantoor te werken, maar laten alleen gevaccineerd personeel toe. Werknemers die om medische reden geen vaccinatie kunnen halen, zijn ook welkom. Maar wie zich om andere redenen weigert te vaccineren, mag bij steeds meer IT-bedrijven niet meer komen. Onder meer Google, IBM, Facebook, Twitter en Lyft hanteren een dergelijk beleid.

Microsoft

Microsoft is één van de bedrijven die enerzijds fors inzet op thuis blijven werken na de coronapandemie, maar anderzijds medewerkers ook vraagt om terug te keren naar kantoor. Althans, dat was het plan. Microsoft wilde zijn kantoren in de VS op 4 oktober heropenen, maar zette dat plan in september in de ijskast omdat de coronapandemie te onvoorspelbaar blijkt. Het bedrijf wil vooralsnog geen nieuwe openingsdatum noemen en wacht op informatie van de overheid. Vooralsnog blijven de meeste Microsoft-medewerkers dus thuiswerken.

LinkedIn - dat onderdeel is van Microsoft - ziet een grote toekomst in thuiswerken en introduceerde in september een zoekfunctie om gebruikers efficiënter naar thuiswerkbanen te laten zoeken. Het zoekverkeer naar remote job ging namelijk door het dak. 

Facebook

Facebook zet al sinds het prille begin van de coronapandemie in op thuiswerken en ziet hier een grote toekomst in. Het merendeel van het personeel kan binnen een paar jaar ongelimiteerd thuiswerken, zei directeur Zuckerberg vorig jaar. Terug naar kantoor wordt voor velen optioneel en geen verplichting. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat Facebook-medewerkers die via externe partijen ingehuurd worden, wel al maanden verplicht weer op kantoor werken. Bijvoorbeeld omdat ze zeer privacygevoelige informatie bestuderen en Facebook dit alleen op speciale computers op de afgeschermde werkvloer toestaat.

Facebook-medewerkers die thuis kunnen werken maar dat liever op kantoor doen, moeten wachten. Het bedrijf stelde de opening van zijn kantoren onlangs uit tot januari. Of dat haalbaar is, moet tegen die tijd blijken. 

Google

Google op zijn beurt haalt zich de woede van een deel van het personeel op de hals door een salarisverlaging door te voeren voor wie permanent wil blijven thuiswerken. Personeel dat op kantoor kan werken maar zelf thuis wil blijven werken, moet 15 tot 25 procent salaris inleveren. Per direct, meldt Wired op basis van gesprekken met Google-medewerkers. Zij snappen niet waarom thuiswerken hun salaris moet beïnvloeden en vinden het onredelijk dat de salarisverlaging per direct ingaat, ook als zij nu verplicht thuiswerken. 

Google is voorstander van een verplichte terugkeer naar kantoor, maar met ruimere thuiswerkmogelijkheden. Noemenswaardig is de vaccinatieplicht voor Google-personeel, ingesteld door het hoofdkantoor. In Nederland mag Google geen vaccinatie verplicht stellen, gaven vakbonden deze zomer aan. Google, dat in Nederland zo'n negenhonderd medewerkers heeft, kon destijds geen inhoudelijke reactie geven.

Apple

Bij Apple rommelt het al maanden rondom het (niet) terugkeren naar de werkvloer. Apple heeft meermaals aangegeven dat het zijn personeel weer minimaal drie dagen per week op kantoor wil hebben, met de optie om twee weken per jaar thuis te werken. Een niet-officiële, interne enquête onder een deel van Apples personeel maakte duidelijk dat één op de drie medewerkers overweegt Apple te verlaten als dit beleid daadwerkelijk ingaat. 

Vooralsnog is dat niet gebeurd, want Apple heeft zijn terugkeer naar kantoor al meermaals moeten uitstellen. De coronapandemie blijkt toch grilliger dan het bedrijf verwacht had. 

IBM

IBM gaat verder dan veel andere techbedrijven door zijn Amerikaanse medewerkers voor een keuze te stellen: met een coronavaccinatie terug naar kantoor, of geen vaccinatie halen en onbetaald thuis blijven. Wel staat IBM uitzonderingen op medische en religieuze gronden toe. Medewerkers moeten uiterlijk 8 december gevaccineerd zijn. Niet per se omdat IBM dat wil, maar omdat het moet van de Amerikaanse overheid. Bedrijven die met de overheid samenwerken, moeten gevaccineerd personeel hebben.

Twitter

Ook Twitter laat alleen gevaccineerde medewerkers toe op zijn kantoren. Die gingen deze zomer open, maar sloten na twee weken weer omdat het aantal coronabesmettingen bleef oplopen. Vooralsnog blijft het dus bij thuiswerken. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.